Nyheter - Utenriks:
TILBAKE TIL.....UTENRIKS 2005    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

ENGLAND: Storaksjon mot piratradio

Britiske myndigheter har stanset sendingene til en rekke piratradio-stasjoner. Radiostasjonene mistenkes blant annet for narkotika-handel.



RADIONYTT.NO - 07.11.05 - KYRRE DAHL
Antallet piratradioer har eksplodert i Storbritannia de siste årene, og myndighetene regner med at det er rundt 150 stasjoner som regelmessig sender fra diverse steder i landet. Verst er det i London, der minst 75 kanaler jevnlig går på lufta uten konsesjon. Mange av stasjonene er drevet av ungdommer som spiller musikk og prater tull, men enkelte driver også "profesjonellt" , med flere sendere, reklamesalg osv. Disse er gjerne sponset av en nattklubb e.l.

Nå har myndighetene sett seg lei på virksomheten og i forrige uke gikk de engelske konsesjonsmyndighetene, Ofcom, til storaksjon. Resultatet av aksjonen ble blant annet 53 inndratte sendere, 43 telefonlinjer sperret og ni advarsler sendt til nattklubber og restauranter som har kjøpt reklame på illegale stasjoner.

En bekymring med de mange piratradioene er faren for interferens med radiosignalene som redningstjenestene bruker, i tillegg til at de forstyrrer de lovlige radiostasjonene. Men, verre er det at flere radiostasjoner er involvert i alvorlig kriminalitet, som narkotikahandel. Under Ofcoms aksjoner er det funnet både narkotiske stoffer og våpen, og i noen tilfeller er det oppdaget at salg av reklame er brukt til finansiering av narkotikahandel på nattklubber.

Robert Thelen-Bartholomew, Ofcom's operasjonsjef sier i en pressemelding: “Illegal broadcasting affects safety of life services and has links with serious crime. Ofcom will continue to pursue and prosecute those involved in this criminal activity.”

Aksjonen må betegnes som vellykket. 44 radiostasjoner er tatt av lufta, og etter aksjonen har Ofcom registrert 57 % reduksjon i antallet piratradiosendinger i London-området.



 Se også:

USA: Egen Bruce Springsteen-kanal
02.11.05

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no