Nyheter - Innenriks:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2005    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Krass kritikk av Kanal 24 og P4

Hverken P4 eller Kanal 24 oppfyller sine forpliktelser som allmennkringkastere, mener Medietilsynet


RADIONYTT.NO -06.11.05 - KYRRE DAHL
Pressemelding: Medietilsynet legger i dag frem sin første årlige evaluering av allmennkringkasternes programvirksomhet. I Allmennkringkastingsrapporten vurderer Medietilsynet hvordan NRK, TV 2, P4 og Kanal 24 har ivaretatt sine programforpliktelser i kringkastingsåret 2004.

Oppgaven med å føre tilsyn med programvirksomheten i allmennkringkastingskanalene lå tidligere til Allmennkringkastingsrådet, men er fra og med 2004 overført til Medietilsynet (tidligere Statens medieforvaltning). Overføringen av denne oppgaven fra et frittstående råd uten sanksjonsmyndighet til et forvaltningsorgan som har hjemmel til å ilegge sanksjoner har visse konsekvenser for hvordan tilsynet føres. Et grunnleggende mål med Medietilsynets første rapport er derfor å tydeliggjøre innretningen på det nye tilsynsopplegget.

Rapportens vurderinger tar for seg samtlige programkrav og klargjør de forpliktelser kringkasterne oppfyller og de forpliktelser kringkasterne ikke anses å innfri. Den evaluerer også måten allmennkringkasterne har redegjort for sine programforpliktelser på, og påpeker hvilke områder redegjørelsen anses å være tilfredsstillende og de områder den ikke er det. Medietilsynet har valgt å ikke ilegge sanksjoner for de tilfeller der manglende innfrielse av programforpliktelsene konstateres for 2004. Ved neste års evalueringer vil merknadene til programvirksomheten i 2004 tas med i vurderingene. Eventuelle gjentakende brudd på programforpliktelsene vil da kunne tillegges vekt ved utmåling av sanksjon.



 Se også:

Sju millioner bedre for Kanal 24
02.11.05

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no