Utenriks:
TILBAKE TIL.....UTENRIKS 2005    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

SVERIGE: Dårlige tall fra MTG Radio

MTG Radio forverret sitt resultat i tredje kvartal og ser ut til å få et dårlig år for sin radiodrift.


RADIONYTT.NO - 24.10.05 - KYRRE DAHL
MTG, som driver både TV, Radio og annen virksomhet, har lagt fram sitt resultat for tredje kvartal. Radiodelen av konsernet gir lite penger i kassen for MTG. Radiodelen inkluderer Rix FM-nettverket, Sveriges største kommersielle aktø: MTG eier også 39,7 % andel av norske P4 Radio Hele Norge ASA.

I tredje kvartal gikk MTG Radio med underskudd på 2 millioner svenske kroner og i de ni første månedene i år er det akkumulerte underskuddet på 11 millioner. I tredje kvartal i fjor gikk radiodelen Breakeven og fra jan-sept 2004 var underskuddet på 5 millioner kroner.

På den positive siden er omsetningen økt kraftig. Omsetningen i tredje kvartal i år er på 68 millioner svenske kroner mot 52 mill. året før. Året så langt gir en omsetning på 213 mill. mot 151 i samme periode i fjor.

I tillegg til disse tallene finner man norske P4, men på grunn av at MTG rapporterer FØR P4, er det tallene fra andre kvartal i P4 som blir bakt inn i regnskapet i MTG. Overskuddet i andre kvartal i P4 Radio hele Norge ble på 26,6 millioner NORSKE kroner. Det er 7,6 millioner bedre enn i samme periode i fjor. Samtidig økte omsetningen fra 67,9 millioner til 81,0 millioner kroner.

Det betyr at MTG får cirka 13 millioner svenske kroner tilført fra P4, noe som gjør at MTG`s totale radiodrift går 11 millioner i overskudd i tredje kvartal.






 Se også:

AUSTRALIA: Grønt lys for DAB
19.10.05

 Søk i radionytt.no


powered by FreeFind

 TIPS:

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no