<



 Nyheter:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2005    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Frikjent og renvasket for anklager om misbruk

Radio1-leder Jon Refsdahl er av Radio 1 renvasket for anklagene om at han skal ha misbrukt sin stilling til personlig forbruk.


RADIONYTT.NO -02.09.05 - KYRRE DAHL
Pressemelding:

Radio 1 Leder Renvasket For Falske Anklager

Refsdahl Slutter i SBS Selskapene Radio 1 og Cutting Edge Productions Etter En Turbulent Sommer Med Tøffe Beskyldninger.

Jon Refsdahl, tidligere programdirektør i Radio 1 kjeden samt daglig leder i Radio 1 Bergen og for reklameproduksjonsselskapet Cutting Edge Productions AS i SBS Gruppen, er nå tilkjent et betydelig lønnsforlik samt en ekstra økonomisk kompensasjon for belastninger i forbindelse med de uriktige påstandene som fremkom i pressen før sommeren. Radio 1 må i tillegg dekke alle saksomkostninger, advokatsalær, samt avkrefte påstandene som sto på trykk i media før sommeren.

Saken om ”Radio 1 toppene som deltok på etegilde” har nå løst seg for Refsdahl. Før sommeren ble han beskyldt for å benytte seg av stillingen sin til å spise og drikke gratis på Zakken og Mood i KJ&S Systemet i Bergen.

Nå viser det seg at beskyldningene som var fremsatt i BA om at han skal ha ”byttet reklame mot mat og drikke” var helt feilaktige og grunnløse. Refsdahl har nemlig aldri vært og spist eller drukket på noen av disse stedene noen gang på arbeidsgivers regning.

Etter at Radio 1 igangsatte en egen intern uavhenig granskning gjennom selskapet PWC Granskning har man funnet at disse anklagene ikke stemmer i forholdet til Refsdahl og forliket mellom partene sier at Radio 1 da også skal dementere dette i egen pressemelding.

Det har vært en tøff tid med de beskyldingene som hang over meg. Men nå er det uansett oppe og avklart. Det viktigste for meg i denne saken var at jeg ble ”renvasket” og at selv Radio 1’s egne innleide etterforskerne ikke har funnet noe klanderverdig og det er selvsagt veldig gledelig. Sier Refsdahl

Det var selvsagt et sjokk når dette skjedde, og alt skjedde veldig fort. Det å bli kastet ut på dagen for en situasjon og et forhold man ikke kjenner seg igjen i, er ganske så spesielt i seg selv. Men enda verre var det noen dager etter, når man kunne se bilde av seg selv med fullt navn på førstesiden av avisen og en historie som ikke engang lignet på noe jeg kjente meg igjen i. Spesielt blir det også når det står å lese at man er sparket fra jobben uten at dette er tilfelle. Og når man leser dette samme dag som man er på vei til et oppklaringsmøte med arbeidsgiver er det ganske så ubehagelig. Sier Refsdahl

Så før man engang har fått diskutert påstandene med sin egen arbeidsgiver er man dømt i media. Virkelig en surrealistisk opplevelse. Det at et titalls andre medier hang seg ukritisk på denne saken og refererte BA saken gjorde jo heller ikke saken noe særlig bedre. Dette er forøvrig noe jeg nå vil ta opp med Pressens Faglige Utvalg (PFU) for å få dem til å se på hvordan Bergensavisen som startet dette har behandlet denne saken.

Etter denne saken og behandlingen er selvsagt også mine bånd til mine overordnede i SBS systemet noe spesielle. Jeg har arbeidet lojalt både natt og dag for Radio 1 systemet i over 15 år, og det at forholdet skulle ende på en slik måte var jo ganske så utrivelig. Men skjedd er skjedd. Og vi er nå enige om at det beste for begge er å ta hver våre veier fremover, og i den forbindelse vil jeg selv dra frem og realisere en godt bevart drøm om å starte et eget konsulentselskap innen effektiv direkte respons markedsføring som er basert på teknikker jeg lærte under mitt mentorskap hos USA’s største nålevende marketing konsulent Jay Abraham. Dette i tillegg til mine 18 år i reklame og mediabransjen som til sammen inkluderer direkte og inndirekte engansjement i over 5300 reklamekampanjer. Dette har etterhvert gitt meg mye kunnskap om hva som virker og ikke, når det gjelder markedsføring innen de fleste produkter, tjenester og bransjer.

Jeg ønsker ikke å spekulere noe mer i hvorfor og hvordan dette har skjedd og hvem som har skylden for hva. Livet går videre, og det er godt å vite at sannheten kom for en dag og det ganske raskt. Dette gjør at begge parter nå har fått en avtale de kan leve med. Sier Refsdahl




 SE OGSÅ:

NRK lager radioprogram om radio
31.08.05

 SØK:


powered by FreeFind

 TIPS:

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no