Nyheter:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2005    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

NJ går imot samsendinger

Norsk Journalistlag er svært skeptiske til at samsendingsreglene for lokalradio foreslås opphevet


RADIONYTT.NO -24.08.05 - KYRRE DAHL
Hørinsgfristen for lokalradiorapporten er nå ute og Norsk Journalistlag er blant de som har kritiske merknader til rapporten. Det er særlig punktet om å forandre eller i praksis oppheve samseningsregelene som får mest kritikk. NJ advarer mot å fjerne restriksjoner på samsendinger og videresending, for å unngå en forsterket utvikling mot syndikalisering av lokalradioen:

"Flere og flere mediehus vil også gjøre redaksjonelt stoff tilgjengelig gjennom web-radio og på mobiltelefon. Dersom nyhetsutvelgelsen og prioritering av stoff til de ulike publiseringsplattformene gjøres på en sentral desk og ikke som tidligere av flere ulike produsenter/nyhetsledere, forsterkes det lokale meningsmonopol. Dette skjer samtidig som NRK samler sine lokal- og fylkessendinger i større regionmagasiner. Dermed opplever befolkningen i området en situasjon hvor meningsmangfoldet innskrenkes, samtidig som driften av lokalradioene profesjonaliseres", mener NJ.

NJ mener også at det er behov for økt kunnskap om lokalradioene. Ifølge Journalisten mener NJ at det er behov for mer forskning om lokalradio, både når det gjelder journalistisk innhold, arbeidsforhold, teknologisk utvikling og lokal betydning. "Lokalradio er en medieform som ved siden av internett og mobiltelefon i særlig grad brukes av ungdom og unge voksne, samt språklige og religiøse minoritetsgrupper. NJ mener det både ut fra en ytringsfrihetstenkning og diskusjoner om lokaldemokrati er gode grunner for å utvide statlige tilskuddsordninger til også å omfatte medieforskning på lokalradio",




 SE OGSÅ:

Klart for nytt Sound Symposium
19.08.05

 SØK:


powered by FreeFind

 TIPS:

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no