Nyheter:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2005    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Konkurransetilsynet vil ha auksjon på konsesjoner

Konkurransetilsynet er svært skeptiske til dagens prinsipper for tildeling av konsesjon for lokalradio.


RADIONYTT.NO -08.08.05 - KYRRE DAHL
Lokalradiorapporten, som ble lagt fram i våres, har nå vært ute på høring, og kommentarene strømmer inn til kulturdepartementet. Konkurransetilsynet er i sitt høringssvar kritiske til blant annet dagens regime for tildeling av konsesjoner. De stiller seg kritiske til skjønnhets-konkurranser og mener det er for vanskelig for nye aktører å slippe til.

Konkurransetilsynet mener at konsesjoner bør auksjoneres bort: "Samfunnsøkonomisk effektivitet oppnås best ved at utlysningskriteriene, herunder eventuelle krav til innhold er klart definert på forhånd. Deretter kan søkere som oppfyller kriteriene, legge inn bud i form av penger på de aktuelle konsesjonene. Konkurransetilsynet påpeker forøvrig at format som tildelingskriterium synes svært vagt, og legger opp til stor grad av skjønnsutøvelse fra konsesjonsmyndighetenes side" heter det i høringsbrevet

Konkurransetilsynet mener også at dagens regime, der eksisterende aktører historisk sett har førsterett på konsesjon, er konkurransevridende: " Konkurransetilsynet vil påpeke at konkurransen om frekenser svekkes dersom eksisterende radioer stiller sterkere enn nye aktører. En favorisering av eksisterende radioer representerer et etableringshinder, hvilket også vil svekke potensiell konkurranse i dette markedet. Etter tilsynets oppfatning vil dette bidra til å redusere mangfoldet og nyskapingen i bransjen."

Også forslaget om konsesjonsavgift får pepper fra konkurranse-myndighetene: " Konkurransetilsynet stiller seg negativ til innføring av konsesjonsavgift for enkeltaktører, da en slik løsning vil virke konkurraneevridende i forhold til andre aktører i radiobransjen"




 SE OGSÅ:

IT-avisen starter med Podcasting
04.08.05

 SØK:


powered by FreeFind

 TIPS:

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no