Utenriks:
TILBAKE TIL.....UTENRIKS 2005    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

MTG tapte stort på radio i første kvartal

MTG tapte 15 millioner på svensk radio bare i første kvartal. Norske P4 "redder" MTG Radio


RADIONYTT.NO - 21.04.05 - KYRRE DAHL
Det svenske mediekonsernet MTG AB la fram sitt kvartalsresultat i dag. MTG rapporterer om et tap på 9 millioner svenske kroner på sine radiosatsinger i første kvartal 2005. Hadde det ikke vært for MTG`s andel i norske P4 Radio Hele Norge ASA hadde resultatet blitt enda seks millioner kroner dårligere.

Det betyr at MTG tapte hele 15 millioner kroner på svensk radio i første kvartal. Dette til tross for en økning i omsetningen på 57 % til 60 millioner svenske kroner. Årsaken til de spesielle tallene er samarbeidsavtalen med NRJ som ble inngått i fjor. Det betyr økt omsetning, men omformateringen av 17 NRJ-stasjoner til henholdsvis Rix Fm og Lugna Favoriter har kostet flesk.

"- Förlusten har ökat på årsbasis sedan vi tog över NRJ-stationerna, men vi har också sett en stark försäljningsökning. Vi måste vänta och se hur det går i kommande kvartal. Det första kvartalet är ett av årets svagaste", sier Matthew Hooper, investor relations-ansvarig for MTG til Dagens Media.

NB: Når det gjelder norske P4 rapporter MTG resultatet et kvartal forsinket. Dette fordi P4 rapporterer sine kvartalstall senere. De seks millionene P4 bidrar med i denne saken er dermed fra fjerde kvartal 2004.




 Se også:

Afghanistan: Taliban-radio på lufta igjen
20.04.05

 SØK:


powered by FreeFind

 TIPS:

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no