Utenriks:
TILBAKE TIL.....UTENRIKS 2005    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Danmark: Radiospilling fremmer musikk-salget

En ny dansk undersøkelse slår fast at platesalget påvirkes kraftig av hva som spilles på radiostasjonene.


RADIONYTT.NO - 19.04.05 - KYRRE DAHL
Platebransjen i Danmark har i dag lagt frem en undersøkelse som beviser det de fleste i radiobransjen har sagt lenge: Platesalget blir direkte påvirket av hva som spilles på radiokanalene. Enten ved at de løper ut og kjøper det de hører på radioen, eller ved at de lar være å kjøpe det de hører på radioen.

Platebransjen slår likevel fast at den viktigste sammenhengen ligger i informasjonen somm følger musikken. Radiolytternes interesse for, og ønske om å kjøpe, økes betraktelig utfra de opplysninger som gis om musikken når den spilles på radiostasjonen, melder radionyt.dk. I Danmark er Danmarks Radio den viktigste kanalen for påvirkning når det gjelder musikk, heter det i rapporten.

"At radioen fremmer musiksalget er en kendsgerning, som vi får demonstreret hver gang, der udgives en plade, og pladeselskabet trygler os om at spille den i radioen. Uden radioeksponering er det svært for nye bands at slå igennem," fastslår DRs radiodirektør Leif Lønsmann i dag i en kommentar til rapporten. "At det så ikke er alt musik, der spilles i radioen, som lytterne efterfølgende farer ned og køber, er jo meget naturligt. Og at radiolytning som sådan skulle afholde folk fra at købe plader er noget mere tvivlsomt.", skriver Radionyt i Danmark.




 Se også:

Sverige: Lanserer radio på 3G
12.04.05

 SØK:


powered by FreeFind

 TIPS:

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no