Nyheter:
TILBAKE TIL.....UTENRIKS 2005    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

DANMARK: DR åpner platebutikk på nettet

Danmarks Radio har inngått et samarbeid med TDC, som gjør at radiolytterne direkte kan kjøpe musikken de hører på radioen.


RADIONYTT.NO - 21.02.05 - KYRRE DAHL
Danske radiolyttere vil snart få et nytt tilbud: Danmarks Radio, danskenes svar på NRK Radio skal åpne platebutikk for sine lyttere via internett. På den nye nettradioen til Danmarks Radio vil lytterne, i tillegg til langt flere kanaler, også kunne kjøpe og laste ned musikken som spilles. Konseptet kalles e-radio og er allerede i bruk mange steder, men etter det radionytt.no kjenner til er dette første gang en statlig ikke-kommersiell kanal tilbyr dette konseptet.

Hensikten med opplegget er å styrke dansk musikk, hevder DR. Nettradioen utvikles i samarbeid med TDC og IFPI, den danske platebransjeorganisasjonen. DR vil tilby en rekke kanaler som kun spiller dansk musikk, både nyere og eldre musikk, melder Radionyt.dk. "Man kan i dag høre og downloade al den musik, man vil, fra udenlandske netradioer. Ingen af dem har som DR en kulturpolitisk forpligtelse over for den danske musik og den eksperimenterende og lidt kantede musik, der har svært ved at klare sig på det kommercielle marked," siger Lars Vesterløkke, konsituert generaldirektør i Danmarks Radio.




 Se også:

Jazz Fm skifter navn og format
14.02.05

 SØK:


powered by FreeFind

 TIPS:

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no