Nyheter:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2005    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

P4 sjudoblet overskuddet i 2004

P4 Radio Hele Norge fikk et overskudd på 43 millioner kroner i 2004. I 2003 var overskuddet på bare 5,6 millioner kr.


RADIONYTT.NO - 16.02.05 - KYRRE DAHL
Pressemelding: I fjerde kvartal 2004 fikk P4 Radio Hele Norge konsern et driftsresultat på 11,4 mkr mot - 7,1 mkr året før. Konsernets driftsinntekter økte med 2,1 mkr til 59,9 mkr. På årsbasis hadde P4 i 2004 driftsinntekter på 237,4 mkr og et driftsresultat på 43,0 mkr mot 215,6 mkr og 5,6 mkr i 2003. Adm.dir. Kalle Lisberg betegner siste kvartal som en tilfredsstillende avslutning på et godt år for P4. "Vi gikk inn i 2004 med stor usikkerhet om hvordan vår lytteroppslutning og vår økonomiske utvikling ville bli, og vi gikk ut av året med en markedsposisjon og et resultat som de færreste hadde drømt om. Dette har vært et godt år både for P4 og for radio som reklamemedium, og P4 har langt på vei sikret seg en like sterk posisjon som vi hadde før vi mistet vår forrige konsesjon" sier Lisberg.

P4s lyttertall hadde en positiv utvikling i fjerde kvartal. Både daglig lytting og markedsandel i lyttertid har vist en klar positiv tendens gjennom hele siste halvår, og nivået i fjerde kvartal var bare et par prosentpoeng lavere enn i tilsvarende kvartal i fjor. Dette er en langt lavere nedgang enn man skulle forvente når man tar P4s reduserte befolkningsdekning i betraktning, og det tyder på at P4 har hatt en hyggelig lyttervekst blant befolkningen som fortsatt kan ta inn sendingene. Lyttertallene både for fjerde kvartal og for hele 2004 viser at P4 fortsatt er Norges største radiokanal i aldersgruppen 20 – 50 år, og at det er lite som tyder på at P4s posisjon som dominerende kommersiell aktør er truet.

Lisberg er fornøyd med avslutningen på året, selv om inntektsveksten i siste kvartal ikke var like stor som i annet og tredje kvartal; "Vi hadde en positiv utvikling både for inntektene og ikke minst for resultatet, og vi må si oss godt fornøyd med at årsomsetningen vokser med 10% i et år hvor vi legger om alle frekvenser og får en ny konkurrent inn i vårt gamle nett. Vi har jobbet målrettet videre med å forbedre produktet vårt, og lyttertallene tilsier at vi har lykkes godt med dette. Medarbeiderne våre har vist stor innsatsvilje gjennom hele året, og de har lagt seg i selen både for å utvikle seg selv, og for å gjøre P4 til en enda bedre radiokanal"

P4s utbygging av sendernettet ble avsluttet i fjerde kvartal – blant annet med utbygging i Valdres/Dokka/ Begnadalen, og befolkningsdekningen er nå på ca 80%. Det er ikke planer om å foreta noen ytterligere utvidelser av nettet. "Vi har brukt relativt store ressurser på å bygge ut nettet langt ut over det minstekravet på 60% som var lagt til grunn i konsesjonen. Nå kan vi med god samvittighet si at vi har den tilgjengelighet som man må kunne forvente av en aktør med almenkringkastingsansvar" sier Lisberg.
PM slutt




 SE OGSÅ:

Endelig gladmelding for Kanal 24
15.02.05

 SØK:


powered by FreeFind

 TIPS:

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no