Nyheter:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2005    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Ny radiokanal åpnet i dag

Bokradioen startet sine sendinger i dag. Det var Alf Prøysen som fikk æren av å sette det hele i gang.


RADIONYTT.NO - 15.02.05 - KYRRE DAHL
Pressemelding: Radio 2 Digital og Nordic Web Radio skrev radiohistorie da Bokradioen ble lagt ut på DAB og internett tirsdag morgen. Bokradioen er Norges eneste riksdekkende kommersielle DAB-kanal og verdens første bokradio.

Det var Alf Prøysen som fikk æren av å åpne Bokradioens ”barnetime” med fortellingen Den grønne votten. Deretter fulgte Ali Baba og de førti røverne og Alexandre Dumas’ tidløse spenningsroman Greven av Monte Christo.

– Det har vært en kraftig økning i salget av DAB-mottakere de siste månedene, og nå har alle landets elektrokjeder DAB-mottakere til en overkommelig pris, sier redaktør Knut Lindh i Bokradioen. – Det gjør det mulig å lansere en kommersiell DAB-kanal.

Lindh legger til at de som ikke har skaffet seg DAB-mottaker, kan høre Bokradioen på internett – enten ved å gå direkte inn på bokradioen.no eller via radioguiden Minradio, som ligger ute på alle landets ledende internettportaler.

Bokradioens første sendedøgn var spekket med godbiter, fra Roy Jacobsens roman Grenser til Den tredje tvilling av Ken Follett og Torbjørn Færøviks prisbelønte dokumentarbok India – stevnemøte med skjebnen.

Det er Hans Christian Andersen som er Bokradioens faste programleder. – Dette er et meget spennende prosjekt. Å få være med å starte opp Norges første riksdekkende kommersielle DAB-kanal, og ikke minst verdens første bokradio, er noe helt spesielt for meg, sier han.

PM Slutt




 SE OGSÅ:

P4 bekrefter fusjons-samtaler
11.02.05

 SØK:


powered by FreeFind

 TIPS:

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no