Nyheter:
TILBAKE TIL.....UTENRIKS 2005    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

TYSKLAND: Kommersiell radio uten reklame

Revolusjon eller bare dumt? En ny radiostasjon har sett dagens lys i Tyskland, uten reklame, men i høyeste grad kommersiell.


RADIONYTT.NO - 08.02.05 - KYRRE DAHL
Motor Fm heter en ny radiostasjon som startet sendinger i Berlin 1. februar i år. Det spesielle er at stasjonen ikke vil sende reklamebreaks - overhodet - . Motor Fm vil derimot leve av at lytterne laster ned musikken - lovlig - til sine egne mp3spillere. Målet er at lytterne ved et enklet tastetrykk skal kunne laste samtlige låter som spilles på kanalen. På den annen side vil enkelte programmer ha egne sponsorer, så helt reklamefritt blir det ikke.

Motor Fm er ikke som andre radiokanaler, også når det gjelder format. Fokuset er på alternativ rock og uavhengige artister av diverse kategorier ( altså lite Britney Spears ). Noe som kan være en stor fordel for inntjeningen av stasjonen, ettersom opplegget til Motor Fm har problemer med DRM Copy protection som de største plateselskapene insisterer på for å hindre piratvirksomhet.

En av grûnderne bak Motor Fm er Tim Renner, som tidligere jobbet i Universal Music. Han gikk lei av at plateselskapene bare ville satse på de "enkle" artistene, og bestemte seg for å forsøke å revolusjonere bransjen. "Radio stations could be the retailers of tomorrow, radio is the most mobile medium there is. And it makes sense to use that with the strengths of the Internet," sier Renner til DW-WORLD.




 Se også:

Topp-lister trekker lyttere
01.02.05

 SØK:


powered by FreeFind

 TIPS:

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no