Nyheter:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2005    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Tono krever penger for linker til nettradio

TONO, komponistenes organisasjon, forlanger betaling fra nettsteder som linker til andres nettradiostasjoner.


RADIONYTT.NO - 03.02.05 - KYRRE DAHL
Tono, organisasjonen som ivaretar komponistenes rettigheter, har sendt ut flere brev til eiere av nettsteder, der de krever penger av nettstedet for linking til nettradioer. Og da snakker vi ikke om drift eller produksjon av nettradio, men ordinære hyperlinker, som er svært vanlig på alle nettsteder. Tono krever 500 kroner pr. måned pr. radio man linker til. Tono begrunner sitt krav med at en link på nettstedet er en ytterligere tilgjengeliggjøring av beskyttede musikkverk ( red.fortolkning, se nedenfor).

Flere nettsteder reagerer med harme over kravet fra TONO. Daniel Jahrø, som er ansvarlig for nettstedte nettradioo.no sier til IT-avisen: " - Jeg sitter igjen med følelsen av at de prøver å skremme folk vekk fra nettradio så lenge de bare makter". Også flere andre nettsteder nekter å betale kravet, og henviser til at ikke distribuerer radiokanaler, men kun driver opplysning om hva brukeren kan høre på.

Ifølge It-avisen er brevet fra Tono utformet slik: "Den internett-tillatelse som en gis en webradio omfatter at de kan gjøre kanalen tilgjengelig på sin nettside for kr 500 pr måned. Dette omfatter kun tilbudet på den siden som er lisensiert gjennom avtalen.

Dersom noen andre ønsker å gjøre kanalen tilgjengelig (også via en lenke) må dette klareres separat fordi dette innebærer en ytterligere tilgjengeliggjøring, og vederlaget for å gjøre kanalen tilgjengelig på den nye websiden må betales."




 FORRIGE SAK:

Fall for P4
02.02.05

 SØK:


powered by FreeFind

 TIPS:

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no