Nyheter:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2005    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Kanal 24 bryter konsesjonsvilkårene

Medietilsynet har gitt Kanal 24 straff for brudd på konsesjonsvilkårene.


RADIONYTT.NO -28.01.05 - KYRRE DAHL
Pressemelding

Medietilsynet har i vedtak datert 28. januar 2005 ilagt Kanal 24 advarsel for brudd på konsesjonsvilkår som omhandler kanalens krav til barneprogram.

Etter Medietilsynets vurdering har Kanal 24 brutt konsesjonsvilkårenes § 3-3 litra c ved ikke å ha programmer for barn mellom 4 og 8 år fem ganger ukentlig i tidsrommet fra 26.06.04 til 31.12.04. I perioden 26. juni til 11. oktober ble det kun sendt barneprogram lørdag og søndag morgen for de minste barna, mens programvilkårene i konsesjonen krever barneprogram 5 dager i uken. Fra 12. oktober og frem til årsskiftet ble det satt opp barneprogrammer også hverdagene. Sendetidspunktet var imidlertid kl 0530 om morgenen, og Medietilsynet konkluderer med at vilkårene derved ikke er oppfylt.

Kanal 24 har ikke bestridt at de ikke har oppfylt konsesjonsvilkårene i perioden fra 26.06.04 til 11.10.04. Sakens kjerne har således vært hvorvidt det også foreligger et brudd ved at barneprogrammene ble satt opp på sendeskjema så tidlig som kl 0530 alle hverdager. Kanal 24 har vært av den oppfatning at plassering og tidspunkt for det enkelte program hører inn under den redaksjonelle ledelsens ansvarsområde, og kan ikke underlegges en juridisk vurdering fra myndighetenes side.

Medietilsynet har gjennom sitt vedtak gitt uttrykk for at de vil vise tilbakeholdenhet i å stille spørsmål ved sendetidspunkt for enkeltprogram, der hvor det ikke er tydelige forutsetninger i vilkårene. Etter tilsynets oppfatning stiller det seg imidlertid annerledes med barneprogrammer. Dette er en programtype som er rettet mot en målgruppe hvor spesielle forhold gjør seg gjeldende. I tillegg er barneprogram å anse som en meget viktig del av allmennkringkastingsforpliktelsene, og utgjør en sentral del av konsesjonsvilkårene. Dersom slike programmer sendes på et tidspunkt hvor en meget begrenset del av målgruppen nås, er det Medietilsynets klare oppfatning at de har adgang til å ta saken opp til vurdering.

Medietilsynet har gjennom en fortolkning av konsesjonsvilkårene, samt uttalelser fra departementet i tildelingsbrevet av 20.12.02, kommet til at programsettingen i dette tilfellet kan underlegges en juridisk vurdering.

Kanal 24 har fra januar 2005 endret sendeskjemaet, slik at de minste barna nå har et daglig programtilbud. Medietilsynet ser positivt på de endringer kanalen har gjort i denne forbindelse, men har ikke gjennomgått barnetilbudet etter årsskiftet i detalj.

PM SLUTT




 FORRIGE SAK:

Arne Sandvik ny redaksjonssjef i Kanal 24
28.01.05

 SØK:


powered by FreeFind

 TIPS:

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no