Nyheter:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2005    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Dobling i salget av DAB-radioer

Etter heftig markedsføring mot slutten av fjoråret har antallet solgte DAB-radioer doblet seg her i landet, viser tall fra Elektro og elektronikkbransjen

Erik Andersen,
informasjonssjef

RADIONYTT.NO -18.01.05 - KYRRE DAHL
Det ble solgt like mange digitale radiomottagere ( DAB ) i fjor som det er solgt i alle foregående år til sammen. "I fjor ble det anslagsvis solgt 2 - 3000 DAB-radioer", forteller informasjonssjef Erik Andersen i Elektro og Elektronikk-bransjen. Endelige tall foreligger først ved måneds-skiftet. Det betyr at antallet solgte DAB-mottagere nå nærmer seg 6000 stykker, til både bil og hjemmebruk. Det betyr at salget av DAB-mottakere har økt kraftig, men DAB utgjør fortsatt en forsvinnende liten del av antallet solgte radioapparater. I snitt selges det fortsatt 800 000 analoge radiomottagere hvert år her i landet.

DAB-mottakere ble heftig markedsført i forbindelse med førjuls-salget, av blant annet Expert og Elkjøp, som er landets største elektronikk-kjeder. "Vi har ikke tall for hver enkelt måned, men trolig foregikk mye av salget av DAB-radioer mot slutten av året", forteller Andersen. Han sier også at det er for tidlig å gi noe prognose for DAB-radio-salget i år.




 FORRIGE SAK:

Knalluke for NRK P1
18.01.05

 SØK:


powered by FreeFind

 TIPS:

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no