Nyheter:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2005    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Orkla kjøper Riksnytt

Orkla kjøper nyhetstjenesten Riksnytt fra Radio 1, og vil nå videreutvikle produktet.


RADIONYTT.NO -13.01.05 - KYRRE DAHL
Landets største nyhetstjeneste for lokalradio, Riksnytt (tidligere kjent som Radio Nettverk) har vært i Radio 1`s regi siden begynnelsen av 90-tallet. Lenge var det NRK som produserte nyhetene på oppdrag fra Radio 1, men for halvannet år siden ble det nok engang lansert en egen nyhets-tjeneste fra Radio 1 og Radio Nettverk. Nå overtar Orkla Riksnytt fra Radio 1.

"- Vi er glade for å overta en velfungerende nyhetstjeneste som gjennom mange år har fått en solid posisjon blant lokalradioene. I samarbeid med de ansatte skal vi nå videreutvikle Riksnytt", sier radiosjef Jørn Johansen i Orkla Media. "- De fleste av de ansatte fortsetter og for lytterne blir det ingen forandringer", sier Johansen til radionytt.no. Han forteller at Riksnytt vil flytte ut av Radio 1`s lokaler og planen er å drifte riksnytt fra et av Orklas mediehus på Østlandet. "På den måten vil de ansatte i Riksnytt komme inn i et miljø som har fokus på nyheter", sier Johansen. Han vil derimot ikke avsløre hvor mye Orkla har betalt for nyhetstjenesten. Det er heller ikke bestemt hvor omfattende samarbeid det blir mellom Riksnytt og dets tidligere eier, Radio 1.

I fjor høst lanserte A-pressen og Jærradiogruppen sin egen riksdekkende nyhets-tjeneste for lokalradio, Dagens Nyheter, der flere store lokalradioer valgte å gå ut av samarbeidet med Riksnytt, men med Radio 1 på laget er Riksnytt fortsatt størst på riksnyheter til lokalradio.




 FORRIGE SAK:

Petre best ut i det nye året
11.01.05

 SØK:


powered by FreeFind

 TIPS:

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no