Nyheter:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2004    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Plateselskapene går over til Mp3

Den legendariske plateposten kan snart være en saga blott. Flere plateselskaper går nå over til å formidle nye låter til radiospilling via internett.


RADIONYTT.NO -10.11.04 - KYRRE DAHL
I alle år har radiostasjonene fått tilsendt såkalte promo-plater i posten. Dette er et pr-tiltak for å få radiostasjonene til å spille nye plater. Men, det å sende flere hundre plater i posten hver uke koster penger og det er mange som har etterlyst en mer kostnadseffektiv måte å promotere platene på.

Nå har Phonofile i samarbeid med selskapet Norske Systemarkitekter utviklet et ny løsning for utsendelse av såkalte promo-eksemplarer av musikk i digital form. Tjenesten er spesielt rettet mot radiostasjoner (men også andre profesjonelle musikkbrukere) , som fra nå av vil kunne motta promoeksemplarer i form av MP3-filer, levert som lenker i e-poster fra det respektive plateselskap. Løsningen vil bli tatt i bruk av noen utvalgte plateselskaper denne og neste uke, skriver Phonfile i en e-post som er sendt ut til radiostasjonene.

For mottakerne innebærer løsningen at de får all informasjon levert i én e-post . Her er informasjon om artist og sportitler, filstørrelse, spilletid, ISRC-kode, coverbilder m.m. En knapp for avspilling av 30 sekunders smakebit, samt en lenke for å laste ned lydfilen. Løsningen er utarbeidet i god dialog med flere av radiostasjonene, samt Norsk Lokalradioforbund sentralt , og er selvfølgelig kostnadsfri for mottakerne, heter det videre.




 FORRIGE SAK:

Nå kommer DAB i Norge
10.11.04

 SØK:


powered by FreeFind

 TIPS:

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no