Nyheter:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2004    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Nok et bra resultat fra P4

Både overskudd og inntekter øker for P4, som hadde et driftsresultat på 11,4 millioner kroner i tredje kvartal.


RADIONYTT.NO -22.10.04 - KYRRE DAHL
Pressemelding:

I tredje kvartal 2004 fikk P4 Radio Hele Norge konsern et driftsresultat på 11,4 mkr mot 4,1 mkr året før. Konsernets driftsinntekter økte med 7,2 mkr til 61,5 mkr. Etter tre kvartaler ga dette driftsinntekter på 177,5 mkr og et driftsresultat på 31,5 mkr mot hhv 157,8 mkr og 12,7 mkr i 2003. Adm.dir. Kalle Lisberg konstaterer at selskapet nå er over i en mer stabil driftsfase etter et turbulent år med frekvensskifter og kamp om posisjonering i en ny markedssituasjon. "Vi har en stabil markedsposisjon med høy lytteroppslutning som i liten grad er blitt påvirket av andre aktørers konsept- og lyttermessige svingninger. Nå kan vi konsentrere oss om å drifte og utvikle vårt produkt og vår markedsposisjon slik vi har gjort det i konkurranse med andre aktører i over 10 år" sier Lisberg.

P4s lyttertall har også i tredje kvartal ligget stabilt på nivået som ble etablert tidlig i første halvår, og som siden har vært preget av samme form for stabilitet som har kjennetegnet det norske radiomarkedet det siste tiåret. P4 har naturlig nok fått en viss tilbakegang i lytting fra i fjor som følge av redusert dekning, men tilbakegangen er forholdsmessig mindre enn ned-gangen i befolkningsdekning skulle tilsi. Det er lite som tyder på at P4s posisjon som den ledende og klart dominerende kommersielle radioaktøren i Norge er truet..

Driftsinntektene for konsernet økte med 13,3% fra 54,3 mkr i tredje kvartal 2003 til 61,5 mkr, mens driftsresultatet ble på 11,4 mkr mot 4,1 mkr i 2003. Resultat før skatt ble på 11,4 mkr mot fjorårets 3,8 mkr. I årets tre første kvartaler vokste driftsinntektene med 12,5% i forhold til fjoråret til 177,5 mkr, mens driftsresultatet vokste med 18,8 mkr til 31,5 mkr i 2004. Resultat før skatt pr tredje kvartal endte på 31,9 mkr mot 14,0 mkr i 2003.

Lisberg har vært godt fornøyd med tingenes tilstand i tredje kvartal. Medarbeiderne har funnet seg til rette i en ny og mer effektiv organisasjonsmodell, og de har vist stor innsats-vilje for å gjøre P4 til en enda bedre radiokanal. Reklamesalget har fortsatt å vise positiv utvikling, selv om radioreklamen - i likhet med resten av reklamemarkedet - tok et par hvileskjær i august og september. Radioreklame i riksmedier vokste likevel med drøyt 30% også i tredje kvartal. Utsiktene for fjerde kvartal virker imidlertid mer uforutsigbare enn tilfellet har vært for andre og tredje kvartal. "Det virker som om beslutningshorisonten for reklamekjøperne er blitt kortere og kortere gjennom året" sier Lisberg.

P4s utbygging av sendernettet gikk etter planen, og primo september var P4s 7 nye hoved-sendere i Nord-Norge og 16 nye småsendere andre steder i landet operative. Etter dette har P4s befolkningsdekning være på ca 80%. Det er innhentet frekvenstillatelser til ytterligere et titals sendere - blant annet for å bedre dekningen i området Valdres/Dokka/ Begnadalen. Alt tyder på at disse vil være i drift i god tid før årsskiftet.
PM slutt




 FORRIGE SAK:

Bache og Gokstad leder Prix Radio
21.10.04

 SØK:


powered by FreeFind

 TIPS:

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no