Nyheter:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2004    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Nordic Web Radio satser på DAB

Norsk Aller kjøper DAB-selskapet Kanal 5, via Nordic Web Radio, og varsler dermed at de vil satse på mer enn nettradio.


RADIONYTT.NO -07.10.04 - KYRRE DAHL
Pressemelding:

Norsk Aller har inngått avtale med Kanal 5 Norges aksjonærer om å kjøpe de resterende aksjene i selskapet. Målsetningen er å styrke Nordic Web Radio og skape et aktivt miljø for utvikling av verdiøkende tjenester for digital radio på alle plattformer.

Kanal 5 er en av Norges tre riksdekkende aktører som har konsesjon til å sende i DAB-nettet (Digital Audio Broadcast). Selskapet fikk i 1999 konsesjon til DAB-drift under navnet Radio 2 Digital AS. I markedet ser man nå tydelige signaler på at DAB-utviklingen skyter fart og Norsk Aller ønsker å innta en ledende rolle i Norge på dette området. På grunn av at DAB-utviklingen har kommet noen år senere enn tidligere antatt, har aksjonærene blitt enige om at det beste for selskapet er at én industriell eier satser videre. Norsk Aller overtar derfor selskapet og ønsker å utvikle det under sin eksisterende digitale radiosatsing.

Norsk Aller er allerede aktivt engasjert i distribusjon av radio på nye plattformer gjennom selskapet Nordic Web Radio, som er en av Europas ledende aktører innen videreformidling av radio på Internett, med mer enn halv million brukere hver måned. Selskapet har utviklet markedslederskap og lønnsomhet gjennom satsing på partnerskap med de større radiostasjonene, portalene og mediehusene i Norge og Sverige.

Norsk Aller ønsker å videreutvikle den digitale satsingen på flere plattformer og har derfor overtatt Kanal 5 med virkning fra 30.9 2004. Nordic Web Radio ser også på andre digitale plattformer som kan formidle radio i framtiden. DAB-plattformen er blitt særlig interessant etter at kringkasterne i Norge og Telenor har besluttet å bygge ut DAB-nettet til 70% befolkningsdekning innen utgangen av året, samt at elektronikk-kjedene nå satser på salg av kombinerte FM- og DAB-radioer. Kanal 5 skal blant annet, i samarbeid med Nordic Web Radio, utvikle verdiøkende tjenester som gjør DAB-plattformen mer interessant både for lytterne og de andre DAB-aktørene.
PM slutt




 FORRIGE SAK:

P4 straffet for sponsor-feil
06.10.04

 SØK:


powered by FreeFind

 TIPS:

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no