Nyheter:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2004    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Aftenbladet starter tre radiokanaler

Stavanger Aftenblad satser stort på nettradio og lanserer i dag tre nye kanaler,


RADIONYTT.NO -01.09.04 - KYRRE DAHL
Pressemelding: (31.08)I morgen lanserer Stavanger Aftenblad hele tre nye radiokanaler, innpakket i en egen medieplayer på mediehusets nettsted. I samme tjeneste vil Aftenbladet også tilby innhold fra TV Vest, samt NRKs radiokanaler og et utvalg andre kanaler.

Fra nytt studio på nyhetsdesken vil Aftenbladet by på en variert meny bestående av nyheter, kultur, underholdning og musikk - døgnet rundt. Det blir nyheter fra Aftenbladet hver time mellom 09 og 15, men skjer det store ting blir det nyhetsbrudd også mellom nyhetssendingene. Aftenbladets nye radiotilbud kan også friste med egne konsertopptak til faste tider - to ganger i uka. Alt på åpningsdagen har nettradioen sikret seg rett til å sende opptak av The National Bank’s konsert på Checkpoint Charlie siste lørdag.

”Radio Aftenbladet” blir hovedkanalen. I kanalen ”Absolutt Rogaland” vil det utelukkende bli spilt lokal musikk. Ca 200 artister er allerede på plass og flere kommer til. Den tredje kanalen er 100 % interaktiv og heter ”Jukebox” - her kan lytterne selv velge sine favoritter.

-Aftenbladet satser på nettradio fordi vi har tro på radiolytting via nett, sier sjefredaktør Tom Hetland. -Utviklingen i andre land bekrefter dette, og teknologien gjør det mulig å presentere tekst fra papiravisen, radiolyd og TV Vest sine sendinger sammen. –Det unike med vårt tilbud er likevel den sterke regionale forankringen. Vi gir god plass til regionalt innhold, og jeg vil i den forbindelse særlig trekke fram de mange unike musikkopptak som er på plass alt fra starten. Satsingen på nettradio vil gi mediehuset verdifull erfaring som vi kan dra nytte av i tida framover, sier Hetland.

Nordic Web Radio har levert de tekniske løsningene til Aftenbladets nye radiotilbud og medieplayer. Administrerende direktør Ole Jørgen Torvmark i Nordic Web Radio sier at Stavanger Aftenblad med dette plasserer seg i fremste rekke i Norden når det gjelder nettradio. Aftenbladet er dessuten blant de aller første mediehusene som tilbyr sine nettbrukere et komplett multimedialt og regionalt innhold.–Dette er spennende, og vi ser fram til et fortsatt samarbeide med Aftenbladet om å utvikle tjenestene, sier Torvmark.

PM slutt




 FORRIGE SAK:

Stille fra brannherjet NRK
30.08.04

 SØK:


powered by FreeFind

 TIPS:

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no