Nyheter:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2004    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

EU støtter NRK-lisensen

Den nye Eu-grunnloven er svært positiv for NRK. Forfatningstraktaten støtter lisensfinansiert radio og fjernsyn.


RADIONYTT.NO -22.06.04 - KYRRE DAHL
Det er som kjent ikke bare i Norge at en public Service-kanal blir finansiert via en lisens. I Eu er det nå grunnlovsfestet. Her er en pressemelding fra nrk.no:

"Forfatningstraktaten som ble vedtatt av de 25 EU-landene på toppmøtet i Brussel, støtter lisensfinansiert radio og fjernsyn.

Traktaten inneholder en protokoll om medlemslandenes rett til selv å definere og bestemme finansiering av allmennkringkasting. Denne protokollen, som opprinnelig ble en del av EU-traktaten i Amsterdam i 1997, står i den nye traktaten uendret.

Protokollen fremhever spesielt at den offentlige radio- og tv-virksomheten i medlemslandene henger direkte sammen med de demokratiske, sosiale og kulturelle behov i de enkelte samfunn.

- Norge har gjennom EØS tilsvarende regeleverk som EU-landene og det er meget tilfredsstillende at de nå legger så sterk vekt på de kulturelle og demokratiske sidene av allmennkringkastingen.

- Dette er spesielt viktig når vi ser hvordan våre konkurrenter i en rekke land forsøker å få begrenset allmennkringkastingens virksomhet, sier kringkastingssjef John G. Bernander."




 FORRIGE SAK:

Kanal 24 endrer sendeskjemaet
22.06.04

 SØK:


powered by FreeFind

 TIPS:

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no