Nyheter:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2004    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Straffes for lyttertall-lekkasjer

Statistikk eller forbannet løgn? De kanalene som lekker lyttertall for radio vil heretter bli straffet.


RADIONYTT.NO -03.06.04 - KYRRE DAHL
Lyttertallene fra Norsk Gallup kommer i mange forskjellige utgaver, de offisielle kommer hvert kvartal, men radiokanalene som betaler for det kan få nye lyttertall hver uke hvis de vil. Problemet er at jo kortere periode lyttertallene er for, jo mer usikre er de, og desto merkeligere kan utslagene være. Dermed kan de også bli tolket helt feil.

Det har lenge vært enighet blant analysesjefene i de forskjellige radiokanalene om å ikke offentliggjøre ukestallene, men etter at Kanal 24 kom på lufta har det vært enorm interesse for lyttertall, og det mest tragiske eksemplet er at da TV2 opplyste i sin kvartalsrapport at Kanal 24 hadde økt sin oppslutning basert på 1 uke i april, noe som ble helt feil i forhold til de offisielle målingene.

Nå vil de som lekker ukestall bli straffet, skriver Dagens Næringsliv. "– Det har vært enighet de siste årene om ikke å gå ut med uketall fordi de svinger veldig fra uke til uke. Vi vil unngå at journalister blåser opp uketall i store overskrifter", sier leder for styringsgruppa, analysesjef i P4 Geir Jangås, til DN. Straffen for lekkasje er at man mister tilgang til en måneds tall.




 FORRIGE SAK:

Power satser på sommeren
02.06.04

 SØK:


powered by FreeFind

 TIPS:

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no