Nyheter:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2004    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Taper millioner på å gi bort premier

Utdeling av premier på radioen kan føre til milliontap for P4, etter at Høyesterett har bestemt at det skal betales moms på premier. Dette vil også gjelde andre radiostasjoner.


RADIONYTT.NO -06.05.04 - KYRRE DAHL
Pressemelding:

Høyesterett har i sin kjennelse opprettholdt lagmannsrettens dom i saken om merverdiavgift på premier som P4s annonsører deler ut til lytterne. Dommen innebærer at slike premier ikke er å anse som uttak fra annonsørens lager til utdeling i reklameøyemed, men som en del av oppgjøret for en reklametjeneste (som regel et sponsorat) som P4 selger til annonsøren.

Dette innebærer at ansvaret for å svare merverdiavgift for premiene flyttes fra annonsøren til P4 ved at annonsøren fakturerer P4 for premieverdien. P4 får på sin side ikke fradrag for inngående avgift fordi premiene anses utdelt i reklameøyemed fra P4s side - på samme måte som annonsøren heller ikke ville fått fradrag for avgift dersom premien hadde blitt betraktet som uttak fra annonsørens lager.

Dommen vil trolig få konsekvenser for en rekke andre aktører (bl.a. radio- og TV-stasjoner) som tilrettelegger en arena der premier utdeles på vegne av en samarbeidspartner, og går på tvers av den praksis som er blitt fulgt i mediebansjen i en årrekke.

P4 ønsker å innlede et samarbeid med Oppland Fylkesskattekontor for å finne frem til en avgiftsmessig løsning for P4s premieaktiviteter fra tidpunktet for det opprinnelige bokettersynet (1996) og frem til i dag, samt enes om hvordan P4s fremtidige premiehåndtering skal foregå i praksis for å være i tråd med domspremissene. P4 hadde pr 31.12.2003 avsatt 7,5 mkr i regnskapet til å dekke eventuell etterberegning av avgift og renter på dette. P4 vil revurdere sin policy mhp bruk av premier for å begrense de fremtidige kostnadseffektene av domsslutningen.

Den nye regnskapspraksisen vil alt annet like medføre at P4s driftsinntekter og driftskostnader "blåses" opp med verdien av premiene som annonsørene deler ut til kanalens lyttere.

PM slutt




 FORRIGE SAK:

30 millioner i underskudd i Kanal 24
05.05.04

 SØK:


powered by FreeFind

 TIPS:

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no