Nyheter:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2004    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Krever egen samisk radiokanal

Samisk Journalistlag reagerer på at Kanal 24 og P4 sender de samme samiske nyhetene og vil nå ha en egen fellesnordisk radiokanal.



RADIONYTT.NO - 23.03.04 - KYRRE DAHL
De samiske journalistene er svært misfornøyde med de kommersielle kanalenes dekning av nyheter fra sameland. "Samisk Journalistlag finner det ikke komfortabelt at Kanal 24 og P4 sender de samme samiskspråklige radionyhetene. Kanalene samarbeider ikke med produksjon av 'norskspråklige nyheter, og det er derfor merkelig at de samiskspråklige nyhetene er de samme i to kanaler som for øvrig konkurrerer", heter det i en utalelse fra årsmøtet.

Nå vil de samiske journalistene ha en egen samisk radio ( og TV-kanal ) som skal dekke hele det samiske området i Norge, Sverige, Finland og Russland. "Årsmøtet mener at frie og uavhengige mediebedrifter er en grunnleggende forutsetning for utviklingen av det samiske demokratiet og det samiske samfunnet." Ifølge Journalisten er det snakk om å etablere et fritt og uavhengig radio- og tv-selskap som ikke er bundet til samiske og nordiske myndigheter eller andre medieselskap.




 FORRIGE SAK:

NRK P1 best likt
18.03.04

 SØK:


powered by FreeFind

 TIPS:

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no