Nyheter:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2004    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Dårlig resultat fra P4

P4 leverte sitt nest dårligste resultat noensinne i 2003, et overskudd på bare 5,6 millioner kroner. P4-ledelsen ser likevel positivt på fremtiden.


RADIONYTT.NO - 20.02.04 - KYRRE DAHL
Pressemelding:

P4 Radio Hele Norge ASA fikk i fjor et driftsresultat på 5,6 mkr mot 30,1 mkr året før. Resultatet er det nest dårligste i P4s historie, og skyldes sviktende salg og store ekstra kostnader i konsesjonskampen. Adm.dir. Kalle Lisberg mener at de økte kostnadene var en nødvendig investering for å sikre P4s posisjon fremover, og at 2004 blir et mer normalt driftsår for P4.

Fjoråret ble sterkt preget av at P4 først mistet sin konsesjon - for deretter å kjempe seg til en ny. Hele 2003 har vært hva Lisberg betegner som et "annus horriblis". Ledelsen i P4 har hatt sin fulle hyre med å holde organisasjonen samlet og skuta på rett kjøl under det ene slaget etter det andre; klageprosess på tap av konsesjon, søknadsprosess på ny FM-konsesjon, et halvår med usikre fremtidsutsikter, og stridigheter med Kanal4 AS om alt fra rekruttering av P4-medarbeidere via plagiering, navnebruk og jingler, til PI-koder og frekvenstildelinger. Sist men ikke minst har det vært arbeidet med å gjøre radiokanalen enda bedre og gjennomføre et frekvensskifte uten å miste for mange lyttere. Prosessen med å stenge store deler av det gamle nettet var vellykket og omstridt, men fullt lovlig.

- Det er klart et slik år har satt sine spor, sier Kalle Lisberg. Salget ble svekket av både intern og ekstern tvil om P4s fremtid. Markedet var usikker på P4s styrke etter bytte av frekvens. Dette avventende vakuumet som oppsto i radiomarkedet, førte til en noe uventet omsetnings-nedgang for P4 på nesten 11% i fjerde kvartal. Ekstrakostnadene både i siste kvartal og gjennom hele året, har vært betydelige. Klage-, søknads- og rettsprosesser mot myndigheter og Kanal4 AS, innsatsen for å holde mannskapet om bord i en usikker skute, og ressursbruk på utvikling av det redaksjonelle produktet har kostet. Sist men ikke minst, har markeds-føring av merkevaren P4 og det gjennomførte frekvensskiftet vært ressurskrevende. Dette er dyre aktiviteter, men det ser ut til å ha vært vel anvendte penger, og en god investering for fremtiden, sier Lisberg.

Resultatet for 2003 ble det nest dårligste i P4-historien. Driftsinntektene falt med 5,6% fra 228,0 mkr i 2002 og til 215,6 mkr, mens driftsresultatet ble på 5,6 mkr mot 30,1 mkr i 2002. Resultat før skatt ble på 9,0 mkr mot fjorårets 21,7 mkr. Totalt sett anslår P4 at konsesjons-prosessene, frekvensomleggingen og lignende har belastet 2003-regnskapet med 20 mkr i kostnader som går ut over ordinær drift.

Lisberg mener imidlertid at selskapet nå er ute av tunnelen og å går lysere tider i møte.

- P4 har oppnådd sterke lyttertall i sitt nye nett. Vi har stadig rundt en million lyttere daglig - og er fortsatt Norges største radiokanal for dem mellom 9 og 50 år. Vi står som en ubestridt ener i det kommersielle radiomarkedet.

- I tillegg mener vi at P4 som kanal er sterkt forbedret og låter bedre enn noen gang. Vi har reorganisert oss og gjennomført den effektivisering vi annonserte etter tredje kvartal. Vi er tilfredse med at P4 etter et slikt år fremstår som en sunnere og mer konkurransedyktig organisasjon enn noen sinne. Vi har redusert kostnadene våre, og vi har fem ganger så stor markedsandel som hovedkonkurrenten. Salget utvikler seg positivt, vi leverer flere lyttere enn lovet i forhold til både garantier og prislister, og vi forventer som følge av dette å redusere rabattene. Fra andre kvartal vil vi vurdere om vi også skal tilpasse prisene på radioreklame til de høye lyttertallene, sier en fornøyd Lisberg.

- Vi har imidlertid fortsatt en jobb å gjøre både med å videreutvikle produktet og arbeidsflyten vår, og vi skal bruke mye krefter samme med de andre aktørene på å skaffe radiomediet den plassen det fortjener i reklamemarkedet. Vi er imidlertid på rett vei, har fått tilbake fotfestet, og er i ferd med legge grunnlaget for en god fremtidig økonomisk utvikling for selskapet, avluttet Lisberg.

PM slutt




 FORRIGE SAK:

Janne Rønningen skal redde Kanal 24
18.02.04

 SØK:


powered by FreeFind

 TIPS:

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no