Nyheter:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2004    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Millioner delt ut til lokalradioene

Tilskuddsordningen for lokalkringkasting har delt ut 3,5 millioner til lokalradioene. Det meste går til programproduksjon.


RADIONYTT.NO - 20.01.04 - KYRRE DAHL
Pressemelding:

Statens medieforvaltning har nå foretatt hovedtildelingen av tilskuddsmidlene til lokalkringkastingsformål for 2004.

Formålet med ordningen er å stimulere til et kvalitetsorientert og økonomisk livskraftig lokalkringkastingsmiljø som når et stort publikum ved å bidra til å støtte programproduksjon, kompetansehevende tiltak og utviklingsprosjekter.

Totalt i denne søknadsomgangen har det kommet inn i alt 215 prosjekter fordelt blant 105 søkere (79 fra radio og 26 fra TV). Av disse ble det søkt om drifts- og investeringsstøtte fra i alt 15 etnisk-språklige minoritetsradioer. Samlet søknadssum var på 21,3 millioner kroner. Statens medieforvaltning har gjort vedtak om tildeling av i alt 9 millioner kroner for hovedtildelingen i 2004. Det er i tillegg gitt, ved vedtak i 2003, driftsstøtte til Norsk lokalradioforbund (NLR) og Norsk forbund for lokal-tv (NFL) med 1,8 millioner kroner til hver organisasjon for virksomhetene i 2004.

3,5 millioner kroner er tildelt til lokalradioer. Av disse er 2,5 millioner kroner støtte til programproduksjoner, kompetansehevende tiltak og utviklingsprosjekter. Det er gitt 1 million kroner i drifts- og investeringsstøtte til etnisk-språklige minoritetsradioer.

Det er tildelt 5,5 millioner kroner til lokal-tv. Dette gjelder programproduksjoner, kompetansehevende tiltak og utviklingsprosjekter.

Til sommeren vil det bli tildelt ytterligere midler, spesielt til kompetansehevende tiltak. Stortinger bevilget i alt 13,4 millioner kroner til lokalkringkastingsformål for 2004. PM slutt




 FORRIGE SAK:

Kanal 24 kvitter seg med kvinnestempelet
19.01.04

 SØK:


powered by FreeFind

 TIPS:

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no