Nyheter:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2003    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

P4 skrur av sine gamle sendere

I går begynte P4 å sende på sine nye sendere. I dag klokka 15 skrur de av de gamle senderne i store deler av landet.

RADIONYTT.NO - 18.12.03 - KYRRE DAHL
Pressemelding:

Klokken 15 i dag slår P4 av de gamle frekvensene i store deler av landet. Det betyr at P4s lyttere i disse områdene må skifte til de nye frekvensene for å fortsatt få inn kanalen. Men P4 fortsetter med samme navn og enda bedre innhold – bare på nye frekvenser.

I de fleste moderne bilradioer med RDS skjer frekvensendringen automatisk. På de andre radioapparatene må lytterne skru eller søke seg frem til ny P4-frekvens.

–Vi stenger gamle frekvenser for å sikre en raskest mulig overgang til våre nye frekvenser. Målet er å beholde flest mulig av våre lyttere også etter frekvensomleggingen. Derfor gjør vi dette nå, slik at vi unngår forvirring til nyttår når det kommer flere radiokanaler i eteren, sier radiosjef i P4, Kalle Lisberg.

–Frekvensomleggingen er ikke en situasjon vi har ønsket, men vi gjør alt vi kan for å gjennomføre omleggingen mest mulig smertefri for våre lyttere, sier Lisberg.

P4 opprettholder sendinger på de gamle frekvensene som er nødvendig for å overholde konsesjonsvilkårene i inneværende konsesjonsperiode. I disse vilkårene kreves det 90 prosent befolkningsdekning.

Ikke endringer over alt

P4 får altså ikke nye frekvenser i hele landet. For eksempel vil de fleste som bor i Østfold, Vestfold, Stavanger/Haugesunds-området og store deler av Trøndelag, få inn P4 på de samme frekvensene som de alltid har gjort. Informasjon om hvilke frekvensendringer som blir foretatt og hva frekvensen blir i den enkelte kommune, kan fåes ved å lese dagens aviser, eller benytte seg av følgende informasjonstjenester fra P4:

  • · Frekvenssøkertjenesten på: www.P4.no
  • · SMS: Skriv P4 ditt postnummer eller kommunenavn. Send til 1904.
  • · P4s frekvenstelefon: 04400

    De nye P4-frekvensene er også kunngjort i en stor informasjonskampanje gjennom avisannonser, TV, radio, brosjyremateriell og en rekke andre søketjenester på Internett, telefon og SMS.

    P4 følger reglene

    –P4 har gjennomgått regelverket grundig og foretar seg ingenting som strider med konsesjonsvilkår og kringkastingsregelverk. P4 er i sin fulle rett til å benytte FM5-nettet før 01.01.04. Juridisk benytter P4 FM4-konsesjonen til å kringkaste P4-programmer ut året, sier Kalle Lisberg.

    Post- og teletilsynet gikk i tillegg offentlig ut i går og støttet P4s bruk av FM5-nettet.

    P4s kringkastingskonsesjon tildelt 14.01.93 gir rett til å sende kringkastingssendinger frem til 31.12.03. Denne konsesjonen er ikke knyttet til spesifikke frekvenser eller nett. Konsesjonen innebærer en "konsesjon til å sende riksdekkende reklamefinansiert radio ved hjelp av satellitt og bakkesendere". Det følger også av konsesjonen at "teknisk frekvenssamordning og – disponering må skje hos Statens teleforvaltning". Det er intet i konsesjonen som forhindrer P4 fra å bruke frekvenser i FM5-nettet så lenge FM4-konsesjonens krav, herunder krav om 90 % dekning, er oppfylt. P4 opprettholder følgelig sending i tilstrekkelig FM4-sendere til å overholde dekningskravet ut året.

    P4 er tildelt frekvenstillatelser for FM5-nettet fra Post- og teletilsynet (PT) 05.09.03. Frekvenstillatelsen fra PT sier eksplisitt at frekvensene kan tas i bruk straks, med unntak av "noen få frekvenstillatelser ikke kan tas i bruk før 1. januar 2004 og tildeles følgelig med virkning fra det tidspunktet". Dette er også i tråd med PTs utsagn i brev 03.07.03. Frekvenstillatelsene innebærer derfor intet forbud mot å bruke frekvensene før 01.01.04.

    PM slutt




  •  FORRIGE SAK:

    P4 sender på nye frekvenser
    17.12.03

     SØK:


    powered by FreeFind

     TIPS:

    Har du et tips til oss?

    Post@radionytt.no