Nyheter:
TILBAKE TIL.....UTENRIKS 2003    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Danmarks Radio tar opp kampen mot Sky Radio

Det rustes nå til radiokrig i Danmark. Nå vil Danmark Radio relansere sin ungdomskanal P3, foran starten av Sky Radio (P5).


RADIONYTT.NO - 19.08.03 - KYRRE DAHL
Både NRK og Sveriges Radio har varslet forandringer på sine ungdomskanaler. Og nå følger danskene etter, like før en ny riksdekkende kanal starter sine sendinger. Danmark Radios ungdomskanal P3 blir relansert 1. september, med flere nye programmer og programledere.

Danmarks Radio skal gi ungdommen en bedre musikkformidling, journalistikk og underholdning. Derfor lanseres en ny "kanal-sound", og 10 - 12 nye programmer, skriver Radionyt.dk. Det blir blant annet daglige musikk-nyheter, og direkte-overføringer av konserter og arrangementer.

Danmarks Radio ønsker å nå en litt eldre målgruppe enn tidligere med denne forandringen: "De seneste fem år har vi ... forsøgt løbende at lade kanalen udvikle sig med de nye lyttergrupper, og samtidig samle nogle af de yngste lyttere op som i stigende grad valgte kommercielle alternativer. Det har vi været SÅ gode til, at vi til gengæld sendte de ældste P3-lyttere på flugt. Derfor justerer vi nu lidt "opad" i målgruppen," sier radiodirektør Leif Lønsmann til radionyt.dk. Han sier også at tidspunktet for relanseringen ikke er tilfeldig valgt. Sky Radio kommer på lufta ( som danmarks P5 ) i november.




 Forrige utenriks:

SVERIGE: Peter Örn ny sjef i Sveriges Radio
12.08.03

 Søk i radionytt.no


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert!

Info og påmelding

 Tips radionytt.no

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no