Nyheter:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2003    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Kanal 4 får flytte til Fredrikstad

Kulturdepartementet godtar at Kanal 4 flytter sitt hovedkvarter fra Lillehammer til Fredrikstad.


RADIONYTT.NO - 02.07.03 - KYRRE DAHL
Kulturminister Valgerd Svarstad Haugland har ingenting imot at Kanal 4 flytter til Fredrikstad. I den opprinnelige konsesjons-søknaden sto det at Kanal 4 skulle ha hovedkvarter på Lillehammer, men etter at P4, som allerede har hovedkvarter på Lillehammer, fikk konsesjon i forrige uke, sendte Kanal 4 en søknad om å flytte sitt hovedkvarter.

Pressemelding:

Kultur- og kirkeminister Valgerd Svarstad Haugland har i dag innvilget Kanal 4s søknad om å etablere hovedkontor i Fredrikstad.

Kultur- og kirkedepartementet har mottatt søknad fra Kanal 4 om å etablere hovedkontor i Fredrikstad. Kanalen hadde opprinnelig planlagt å legge hovedkontoret til Lillehammer. Bakgrunnen for Kanal 4s søknad er at P4 Radio Hele Norge sist fredag fikk konsesjon for reklamefinansiert radio i det femte riksnettet i FM-båndet. Kanal 4 ser en rekke praktiske problemer knyttet til å etablere seg på samme sted som P4 og har derfor bedt om departementets aksept for etablere seg i Fredrikstad.

Departementet har i dag valgt å ta Kanal 4s anmodning til følge. Fra departementet var det ved kunngjøringen kun stilt krav om at konsesjonærens hovedkontor skal ligge utenfor Oslo. Det er derfor ingen formelle hindre for at Kanal 4 etablerer seg et annet sted enn Lillehammer. Departementet legger vekt på at Kanal 4 selv ser seg mest tjent med å etablere seg i Fredrikstad. Fredrikstad har dessuten allerede et levende mediemiljø og vi antar at etableringen av Kanal 4 vil kunne bidra til å videreutvikle dette. Departementet har også lagt betydelig vekt på at Kanal 4 legger opp til å ha ett av sine regionkontorer på Lillehammer og at kanalen vil dekke de indre deler av Østlandet fra dette kontoret.
PM SLUTT.




 Forrige Innenriks:

Leslie Goldsack blir programsjef for Kanal 4
02.07.03

 Søk i radionytt.no


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert!

Info og påmelding

 Tips radionytt.no

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no