Nyheter:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2003    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Kanal 5 hadde for dårlig økonomi

Kulturminister Valgerd Svarstad Haugland mener P4 leverte den beste søknaden til P5-konsesjonen. Departementet trodde ikke på økonomien i Kanal 5.


RADIONYTT.NO - 27.06.03 - KYRRE DAHL
Det var for dårlige økonomiske kalkyler som var årsaken til at kanal 5 mistet P5-konsesjonen. "...Lønnsomheten i radioprosjektene, er også nøye vurdert ved hjelp av eksterne konsulenter. I følge disse er det kun P4 som har sannsynliggjort drift med tilstrekkelig lønnsomhet.", heter det i pressemeldingen fra kulturdepartementet. Dermed gikk P4 av med seieren i kampen om P5-konsesjonen.

Pressemelding:

Kultur- og kirkedepartementet vedtok fredag 27. juni å gi P4 Radio Hele Norge ASA konsesjonen til reklamefinansierte radiosendinger i det femte riksnettet i FM-båndet. Det var to søkere til konsesjonen, P4 og Kanal 5.

- P4 Radio Hele Norge har presentert de mest ambisiøse og omfattende planene for radiodriften. P4 har presentert et programopplegg som er godt i tråd med våre krav i utlysingen om allmennkringkastingssendinger, egenproduserte nyheter og en tydelig kulturprofil, sier kultur- og kirkeminister Valgerd Svarstad Haugland.

Departementet har vurdert søkernes programplaner mot kriteriene i utlysningen. Begge søkere oppfyller programkravene. Men P4 fremstår som søkeren med størst variasjon og bredde i tilbudet, samtidig som søknaden er detaljert og forpliktende.

Departementet har innhentet uavhengige vurderinger av søkernes programplaner fra en dansk og en svensk medieforsker. Uavhengig av hverandre, har de to konkludert med at P4s programplaner best imøtekommer kravene i utlysningen.

Lønnsomheten i radioprosjektene, er også nøye vurdert ved hjelp av eksterne konsulenter. I følge disse er det kun P4 som har sannsynliggjort drift med tilstrekkelig lønnsomhet.

P4 kan starte sendingene i det femte riksnettet 1. januar 2004. Konsesjonsperioden varer fra 1. januar 2004 til 31. desember 2013. Sendingene skal nå minst 50 prosent av befolkningen i løpet av det første året i konsesjonsperioden og etter to år ha minst 60 prosent dekning. Kanalen skal kunne mottas i alle landets fylker.

PM SLUTT




 Forrige Innenriks:

P4 fikk P5
27.06.03

 Søk i radionytt.no


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert!

Info og påmelding

 Tips radionytt.no

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no