Nyheter:
TILBAKE TIL.....UTENRIKS 2003    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

DANMARK: Sky Radio vant P5 - auksjonen

Sky Radio er tildelt den nye riksdekkende P5-konsesjonen i Danmark. Samtidig er P6-konsesjonen tildelt Talpa Radio International.


RADIONYTT.NO - 18.06.03 - KYRRE DAHL
Både den riksdekkende konsesjonen P5 og den nesten riksdekkende konsesjonen P6 ble tildelt etter en auksjon i Danmark i kveld. Ifølge våre kolleger i radionyt.dk var det en ytterst spennende og nervepirrende auksjon.

Sky Radio fikk tilslaget på P5-konsesjonen. De var villige til å bla opp 54 millioner kroner for å sikre seg konsesjonen, som dekker mesteparten av Danmark. SBS ( The Voice ) fulgte lengst med og bød 53 millioner kroner for den samme konsesjonen, mens TV2 ( radiosælskabet ) kastet kortene på 48 millioner kroner.

P6-konsesjonen, som kun har to sendere i henholdsvis København og på Jylland, gikk for 22,5 millioner kroner. Det var til slutt hollandske Talpa Radio International som fikk tilslage, etter at Bonnier ga seg på 22 mill. kr.

Clear Channel ga seg tidlig på bare 10 millioner for P6, mens MTG og NRJ ikke lanserte noen bud, skriver radionyt.dk. OPPDATERT: Konsesjonene gjelder fro 8 år, og det er en årlig avgift det er holdt auksjon over. Dvs at Sky Radio skal betale 54 millioner Danske kroner i året for P5.




 Forrige utenriks:

SVEITS: Ny standard for digital radio
16.06.03

 Søk i radionytt.no


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert!

Info og påmelding

 Tips radionytt.no

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no