Nyheter:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2003    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Fagutvalgsprisen til Nea Radio og Radio Alta

Nea Radio og Radio Alta er blitt tildelt fagutvalgsprisen 2002 for beste lokalradio-program.


RADIONYTT.NO - 26.05.03 - KYRRE DAHL
Fagutvalgsprisen for beste lokalradioprogram produsert i 2002 ble delt ut under Norsk Lokalradioforbunds landskonferanse i Tromsø 24. mai. Fagutvalgsprisen gis til program som har fått tilskudd gjennom Statens medieforvaltnings tilskuddsordning for lokalkringkastingsformål.

Nea radio i Selbu vant 1. pris på kr 30 000,- for programmet ”Anna og William Singer”.

Juryens begrunnelse:

Programserien er en reise i Singer-ekteparets spennende liv og deres innflytelse på ettertiden. Programlederen, som oppleves som behagelig og stemningsskapende, tar lytteren med på en bemerkelsesverdig tur i en del av ekteparets mangslungne liv og arv. Serien er informativ, levende og nær. Den bygger på grundig research og god planlegging. Formen er tradisjonell - men gjøres spennende med en rekke intervjuer, taler og musikk som passer tematikken. Produksjonen oppleves som svært solid med høy teknisk kvalitet, gode overganger og et godt sammensydd opplegg.

Som et portrett og et lokalhistorisk bilde fortalt med innlevelse og basert på et solid radiomessig håndverk er ”Anna og William Singer” en verdig vinner av fagutvalgsprisen 2002.


Radio Alta vant 2. pris på kr 20 000,- for programserien ”Altaelva - 15 år etter”

Juryens begrunnelse:

Programserien tar opp Alta-saken i vid forstand både tids- og emnemessig. Fremstillingen er grundig, balansert og med en god fremdrift. Fortellerstemmen bidrar til å gjøre historien interessant og spennende. Intervju- og samtaleformen som brukes i programmet passer formatet meget godt.

Programmet har sterk lokal forankring og hele eller deler av serien vil også være interessant for et bredere publikum enn det rent lokale.

Dette er ikke nyskapende radio - men håndverksmessig og teknisk er dette svært bra gjennomført.




 Forrige Innenriks:

Millionunderskudd for lokalradioene
26.05.03

 Søk i radionytt.no


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert!

Info og påmelding

 Tips radionytt.no

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no