Nyheter:
TILBAKE TIL.....UTENRIKS 2003    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

SVERIGE: Får millioner for jobben han IKKE fikk

Joachim Berner, som ikke ble sjef i Sveriges Radio, får nå 3,2 millioner svenske kroner i kompensasjon av den svenske statsradioen.


RADIONYTT.NO - 08.05.03 - KYRRE DAHL
Tidligere sjefredaktør i Expressen, Joachim Berner ble i mars ansatt som ny radiosjef i Sveriges Radio, som er drevet av den svenske staten. Men, etter hard kritikk fra blant annet journalister og politikere, bestemte styret i Sveriges Radio for å si opp avtalen med Berner.

Men, i mellomtiden hadde Berner sagt opp sin forrige stilling, og hadde dermed krav på kompensasjon. Ifølge avtalen har han krav på full lønn i to år, dersom han ikke finner seg en ny jobb. Dette vil utgjøre 3,2 millioner kroner, og med avgifter og diverse omkostninger, så vil dette koste den svenske statsradioen nærmere 5 millioner kroner, uten at Berner jobber en eneste time for kanalen.

Saken har nå fått ytterligere etterspill. Onsdag ble styrets leder, Marika Ehrenkrona, rett og slett sparket av den svenske regjeringen. I tillegg har en rekke av styre-representantene satt sine stillinger til disposisjon.




 Forrige utenriks:

ZWASILAND: krigsreporter i bøttekottet
14.04.03

 Søk i radionytt.no


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert!

Info og påmelding

 Tips radionytt.no

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no