Nyheter:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2003    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

30 millioner i overskudd for P4

P4 Radio Hele Norge fikk i fjor et overskudd på 30 millioner kroner. Det er 15 millioner dårligere enn året før.


RADIONYTT.NO - 21.02.03 - KYRRE DAHL
P4 leverte som forventet dårligere tall i 2002 enn for året før. Driftsresultatet krympet i fjor inn til 30,1 millioner kroner. Det viser foreløpige regnskapstall fra P4. Det er 15 millioner lavere enn driftsresultatet i 2001, som ble på 45,7 millioner kroner.

En kraftig nedgang i reklameomsetningen er hovedårsaken, den går ned fra 254 millioner i 2001 til bare 228 millioner i 2002. Samtidig er kostnadene redusert med 10 millioner kroner. Resultatet er også sterkt påvirket av avskrivninger og nedskrivninger. Resultatet før skatt er på 21,7 millioner kroner.

"–Vi har ryddet betydelig opp i balansen og satt av for enkelte mulige fremtidige tap. Nå er blikket fokusert og rettet fremover - med hovedvekt på mer attraktivt redaksjonelt innhold, mer veltrimmet drift, økt salg og bedre resultater", sier ansvarlig redaktør og administrerende direktør Rune Brynhildsen i P4. Han er optimist med tanke på fremtiden, og kan vise til vekst i omsetningen i de fem siste månedene i fjor.

"–P4 har gjennomgått en omfattende intern refokusering rundt produktet og salgsprosessene, som vi håper skal gi ytterligere positive utslag i 2003. Det er fremdeles en del usikkerhet knyttet til utviklingen i annonsemarkedet, men vi er nå godt posisjonert for å kapre en større andel av dette markedet, uavhengig av den generelle utviklingen. Ikke minst fordi flere av de store merkevareannonsørene ser ut til å velge radio som en strategisk del av sin mediemiks", sier Brynhildsen.

 Relaterte saker:

Halvert resultat for P4
28.02.02

 Søk i radionytt.no


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert!

Info og påmelding

 Tips radionytt.no

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no