Nyheter:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2003    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Frykter konkurs etter sendetids-vedtak

Radio Latin-Amerika i Oslo frykter store økonomiske tap etter at Statens medieforvaltning har fattet et vedtak som fører til at radioen mister mye viktig sendetid.


RADIONYTT.NO - 04.02.03 - KYRRE DAHL
Radio Latin Amerika er en liten fremmedpråklig lokalradio i Oslo som har eksistert i femten år og har ifølge radioledelsen blitt en viktig kanal for nyhets- og kulturformidling til en stor del av Oslos innvandrerbefolkning.

"Nå er vår eksistens truet", sier redaktør Hans Dahle i Radio Latin Amerika til radionytt.no. Han er forbannet over et vedtak hos Statens Medieforvaltning som fører til at han mister viktig sendetid.

Det som har skjedd, er at den nye konsesjonæren Stage Radio er blitt tildelt sendetid på frekvensen FM 105,8, der det finnes en rekke radiostasjoner fra før, bl.a Radio Tango og Radio Latin Amerika. Konsesjonærene klarte ikke selv å bli enige om en fordeling av sendetid, og saken ble sendt til Statens Medieforvaltning. Der ble sendetiden fastsatt til en time pr. kveld, med den konseskvens at Radio Latin Amerika må gi fra seg fire timer sendetid. Innvandrer-radioen har nå kun sendetid etter klokka 20 om kvelden.

"Vi i Radio Latin-Amerika mener at vedtaket er urimelig og preget av forskjellsbehandling, ulovlig og ytterst uheldig for innvandrer- delen av befolkningen.", skriver Radio Latin Amerika i et protestbrev som er sendt til Statens Medieforvalning. "Vi krever at de ansvarlige myndigheter omgjør sitt vedtak, slik at Radio Latin-Amerika kan opprettholde dagens sendetid. Ikke minst medfører SMF´s vedtak store økonomiske tap for vår lokalradio. Vi ønsker samtidig å rette en protest mot den underprioritering som Statens medieforvaltning til stadighet praktiserer mot etniske og innvandrerradioer." heter det i brevet.

Radio Latin Amerika har satt i gang en underskriftskampanje som vil bli overlevert til Kulturdepartementet og Statens Medieforvaltning.

 Relaterte linker:

  • Radio Latin Amerika
    Hjemmeside

  •  Søk i radionytt.no


    powered by FreeFind

     Nyhetsbrev

    Hold deg oppdatert!

    Info og påmelding

     Tips radionytt.no

    Har du et tips til oss?

    Post@radionytt.no