Nyheter:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2003    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Radio 1 og Adresseavisen må dele frekvens

Kulturdepartementet opprettholder vedtaket fra SMf om at Radio 1 og Adresseavisas lokalradio i Trondheim må dele frekvens.


RADIONYTT.NO - 28.01.03 - KYRRE DAHL
Dermed er alle ankemuligheter brukt opp for de to lokalradioene som nå må sette seg til forhandlingsbordet, og kjempe om sendetid. Det kan bli en hard forhandlingsrunde, ettersom begge ønsker å sende i primetime morgen og ettermiddag.

Denne historien startet med at Adresseavisa bestemte seg for å gjenopplive sin gamle lokalradio, Radio-Adressa, somvar populær i Trondheim på åtti-tallet. Like før jul 2001 ble Radio-adressa tildelt konsesjon, men ettersom det bare er avsatt to frekvenser i Trondheim til lokalradio og det er mange konsesjonærer, ble man ikke enige om hvilken frekvens Radio-Adressa skulle få.

Da bestemte Statens Medieforvaltning at Radio 1 og Radio-Adressa måtte dele frekvens, og etter en anke som ikke førte frem, ble saken oversendt kulturdepartementet. Nå er saken endelig avgjort og SMF,s vedtak blir stående. Radio 1 og Adresseavisen har ikke noe valg. De må dele frekvens. Ifølge Adresseavisen hadde Radio-Adressa før vedtaket om plassering ble gjort, inngått en avtale med noen av de mindre konsesjonærene på den andre frekvensen, men dette har myndighetene valgt å se helt bort fra.

 Forrige nyhet:

  • Radioreklame opp 27 % i desember
    28.01.03

  •  Søk i radionytt.no


    powered by FreeFind

     Nyhetsbrev

    Hold deg oppdatert!

    Info og påmelding

     Tips radionytt.no

    Har du et tips til oss?

    Post@radionytt.no