Nyheter:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2003    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

NRK-styret vedtok distriktskutt -igjen

Styret i NRK har vedtatt å slå sammen flere distriktskontor, men Sogn og Fjordane får leve.


RADIONYTT.NO - 10.01.03 - KYRRE DAHL
Vedtaket i NRK-styret denne gangen ble svært likt vedtaket i fjor høst med noen få unntak. Distriktskontoret i Sogn og Fjordane skal beholdes. I tillegg vil alle fylker beholde sine distriktsredaktører. Men distrikskontoret i Finnmark legges under Troms og distriktskontorene i Buskerud, Vestfold og Telemark slås sammen til ett kontor. Ifølge NRK-ledelsen er det først og fremst administrasjonen som slås sammen, og endel av innsparingene skal brukes til å styrke de journalistiske ressursene.

Det er likevel ingen tvil om at det er økonomiske motiv bak sammenslåingene. NRK-styret regner med å spare tilsammen sju millioner kroner på de foreslåtte tiltakene. Men, det er likevel usikkert om NRK får lov til å gjøre som de vil. Etter forrige vedtak i fjor høst, der også Sogn og Fjordane skulle legges ned, ble vedtaket stoppet av generalforsamlingen, dvs. kulturminister Valgerd Svarstad Haugland. Hun har ikke vært like kjapt ute med kritikk denne gangen, men vedtaket får kritikk fra en rekke andre politikere.

Årsaken til at Sogn og Fjordane skal spares i denne omgang, oppgis til å være etableringen av et nynorsk kompetansesenter i Førde.

 Flere saker:

  • Bernander sparer Sogn og Fjordane
    08.01.03

  •  Søk i radionytt.no


    powered by FreeFind

     Nyhetsbrev

    Hold deg oppdatert!

    Info og påmelding

     Tips radionytt.no

    Har du et tips til oss?

    Post@radionytt.no