Nyheter:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2002    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Protesterer mot ny radiokanal

Lokalradioforbundet protesterer mot planene om en femte riksdekkende radiokanal i Norge. Hvis det er ledige frekvenser må disse brukes til å forbedre rammevilkårene for lokalradio, mener forbundet.


RADIONYTT.NO - 01.03.02 - KYRRE DAHL
Pressemelding:

NORSK LOKALRADIOFORBUND: Ber politikerne bruke vettet

Om ikke lenge skal Kirke- og Kulturdepartementet ta stilling til om det skal lyses ut en eller to konsesjoner for riksdekkende, reklamefinansiert radio i Norge. Det holder lenge med en mener Norsk Lokalradioforbund.

- Ikke fordi vi frykter konkurranse, men fordi lokalradiostasjonene opp gjennom årene har fått svært begrenset tilgang på frekvensressurser. Mens lokalradiostasjoner som må dele frekvens med andre radiostasjoner har fått vite at det ikke er plass til flere sendernett på FM-båndet ser myndighetene nå på mulighetene for å bygge enda et riksdekkende nett. Dette er tankeløst og svært provoserende, sier Thor Olav Reiersdal, styreleder i Norsk Lokalradioforbund.

Post- og Teletilsynet har utarbeidet en rapport som sier at det kan være mulig med en ny riksdekkende radiostasjon i Norge, blant annet ved å omfordele eksisterende frekvensressurser. Reiersdal understreker at det ikke er nevnt i rapporten at frekvensressurser skal tas fra lokalradiostasjonene, derimot fra NRK og det eksisterende P4-nettet. Derimot peker Reiersdal på en lokalradiobransje som sliter med å måtte krangle seg i mellom om sendetid på få frekvenser. - Frekvensressursene lokalradiobransjen nå innehar gjør at lokalradiostasjoner i mange områder langt fra har de rammevilkår som er nødvendig for å kunne lage gode stasjoner med en levelig økonomi. Mange større medieaktører har nylig fått konsesjon til lokalradiokringkasting, men får så og si ikke slippe til med nødvendig sendetid, da lokalradiobransjen rett og slett ikke har fått god nok tilgang på frekvenser. Dette er også et stort problem for aktører som har eksistert i bransjen i mange år, men ofte har vurdert å gi opp nettopp på grunn av problemet med frekvensmangelen. I tillegg har lokalradiostasjoner i flere områder ikke fått nok frekvensressurser, med sterke nok sendere til å nå konsesjonsområdet godt nok, forteller Reiersdal.

- Det er ikke få tilfeller hvor radiostasjoner med svært ulike formater og målgrupper må dele opp sendedøgnet seg i mellom. Dette er uheldig både for lokalradiostasjonene og lytterne som ikke kan vite hva de har å forholde seg til. Det blir som å kreve at en gourmetrestaurant med et renommert fransk kjøkken hver dag må gå ut av lokalene sine midt i åpningstiden for å gi plass til en hamburgerrestaurant i noen timer, sier Reiersdal.

Styrelederen i Norsk Lokalradioforbund mener at det eneste fornuftige er å lyse ut kun en konsesjon for riksdekkende, reklamefinansiert radio i Norge. - Før man slipper til flere aktører med såpass frekvensbehov som en ny riksdekkende stasjon må man sørge for at lokalradiostasjonene får den frekvenstilgangen som er nødvendig, sier Reiersdal.
Pressemelding slutt

 Relaterte saker

 • NRK og P4 må avgi frekvenser
  27.02.02

 • NLR frykter lokalradio-død
  25.01.02

 •  Søk i radionytt.no


  powered by FreeFind

   Nyhetsbrev

  Hold deg oppdatert!

  Info og påmelding

   Tips radionytt.no

  Har du et tips til oss?

  Post@radionytt.no


  RADIONYTT.NO
  20©02

  Utgiver: Radionytt.no, Adlersgate 19, 3116 TØNSBERG. Vakttelefon: 90 08 39 53
  Ansvarlig redaktør er Kyrre Dahl
  Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. OM RADIONYTT.NO
  Disse sidene er optimalisert for Internet Explorer 5.0 og nyere.