Nyheter:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2002    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

NLR frykter lokalradio-død

Norsk lokalradioforbund mener at flere lokalradioer vil dø hvis bingoforskiften, som nå er ute til høring, blir vedtatt.

RADIONYTT.NO - 25.01.02 - KYRRE DAHL
Pressemelding:
Lokalradioer vil dø om forskriften som nå er ute til høring trer i kraft. Det er stor fortvilelse blant de radioer som spiller bingo. Norsk Lokalradioforbund hadde et håp om at den nye forskriften ville sette fart i bingospillet og føre til en styrking av lokalradiobransjen, men forslaget går i motsatt retning.

Utsalgsteder
For det første vil en geografisk begrensning av utsalgstedene føre til en dramatisk reduksjon av inntektene. NLR kan ikke se at en slik begrensning skulle ha noen positiv betydning i noen del av Norge. Så langt har alle stasjoner solgt bingobongene sine i sitt nedslagsfelt. Vi er for at det er lytterne selv som må avgjøre hvilken stasjon de vil spille bingo i, og ikke at dette reguleres fra myndighetenes side. NLR krever at det ikke settes geografiske begrensninger på salg av bingobonger.

Premier.
NLR er positiv til at det er foreslått en økning av gevinstene, men økningen er langt fra nok til at interessen for bingospill vil ta seg opp vesentlig. En annen og enda viktigere faktor er at forslaget ikke gir mulighet for å bygge opp minst 2 parallelle potter. Med den muligheten kan man unngå sterke svingninger i omsetningen og en mer forutsigbar omsetning. Bingospillere er som andre spillere. De spiller vesentlig mer når premien er høy. NLR krever at begrensingene på ekstragevinsten fjernes og at det kan bygges opp minst 2 parallelle potter.

Entrepenør
Bingo på lokale har mange steder opplevd en så sterk tilbakegang at de lokale idrettslag og klubber har gitt opp. Det at en lokalradio da kan gå inn å være entreprenør for sine lag og foreninger i sitt område har blåst nytt liv en slike bingoer. Det finnes eksempler på at idrettslag er blitt tilført 100.000 vis av kroner og har fått muligheter til økt aktivitet nettopp gjennom slik virksomhet. Dette er noe både foreningen og lokalradioen vil tjene på. NLR krever derfor at lokalradioene må kunne opptre som entreprenør.
Pressemelding slutt

 Søk i radionytt.no


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert!

Info og påmelding

 Tips radionytt.no

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no


RADIONYTT.NO
20©02

Utgiver: Radionytt.no, Adlersgate 19, 3116 TØNSBERG. Vakttelefon: 90 08 39 53
Ansvarlig redaktør er Kyrre Dahl
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. OM RADIONYTT.NO
Disse sidene er optimalisert for Internet Explorer 5.0 og nyere.