Nyheter:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2002    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Krever lokalradio-opprydding før P5

Lokalradioforbundet forlanger at lokalradioene får 24 timers frekvenser før en ny riksdekkende kommersiell aktør får slippe til på fm-båndet.


RADIONYTT.NO - 11.12.02 - KYRRE DAHL
I Norge er mange lokalradioer blitt tvunget til å dele frekvens, og dette har ført til mange radiostasjoner har mistet både lyttere og dermed inntekter. Lokalradioforbundet krever nå at det ryddes opp i rammevilkårene for lokalradio før P5 kommer på lufta:

Pressemelding: - Vi kan ikke akseptere at det etableres en ny, riksdekkende radiokanal før lokalradioene sine rammevilkår blir bedret. Det sier Thor Olav Reiersdal, styreleder i Norsk Lokalradioforbund. Lokalradioenes interesse- og serviceorganisasjon kjører nå offensivt mot de politiske mediemyndighetene og krever bedre rammevilkår for landets lokalradioer før en etablering av en femte, riksdekkende radiokanal.

- Vi frykter ikke den redaksjonelle konkurransen, men vi krever like konkurransevilkår. Lokalradioene har alt for lenge levd med flere stasjoner på ett og samme sendernett, samt at sendereffekter lett blir utkonkurrert med de riksdekkende kanalers svært kraftige sendere. Lytterne ønsker et lokalradiotilbud, og vi må få muligheten til å gi dem det, mener Reiersdal.

Etter siste konsesjonstildeling fikk tolv aktører konsesjon etter ankerunde hos Kultur- og Kirkedepartementet. Spesielt var dette i de større byene, og de nye aktørene måtte finne seg i å bli plassert på eksisterende konsesjonærers sendernett. - Ønsket fra Kultur- og Kirkedepartementet var å skape mangfold. Det roper vi hurra for, men det er en feilslått politikk når man tror at det blir mangfold av å etablere mange stasjoner på delte sendernett. Lytterne får et ikke-helhetlig tilbud, og velger da gjerne riksaktørenes kanaler med sendinger hele døgnet. Dette blir som å spille en håndballkamp, hvor det ene laget under hele kampen må ha hendene bundet på ryggen, sier Reiersdal, og etterlyser vilje til å gi lokalradioene bedre plass på frekvensbåndet. - Vi trenger like konkurransevilkår, og en eventuell innføring av enda en riksdekkende aktør uten å bedre vilkår for lokalradioene er å ta livet av lytternes tilbud, rundt 500 arbeidsplasser og ikke minst mangfold.

 Søk i radionytt.no


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert!

Info og påmelding

 Tips radionytt.no

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no