Nyheter:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2002    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

P4 kan få større konkurranse enn ventet av P5

Den geografiske dekningen for et nytt P5-nett kan bli opptil 85 %, mener Norkring. Dette kan bety at P5 blir en større konkurrent enn ventet for P4.


RADIONYTT.NO - 05.12.02 - KYRRE DAHL
Da P4-konsesjonen ble lyst ut for fornyelse, ble det også satt i gang arbeider med å utrede dekningen for et eventuellt femte riksdekkende radionett. Norkring mener nå at det er mulig å få den tekniske dekningen opp i 85 % av landet for P5.

Myndighetene har tidligere forutsatt at P5 vil få en dekning på mellom 50 og 70 %, mens P4 vil få en dekning som er nærmere 90 %. P4 vil få en noe lavere dekningsgrad enn i dag, fordi P4 må gi fra seg en sender til P5, men P4 vil likevel være større enn P5.

En dekning for P5 på over 80 %, slik Norkring antyder, vil bety en adskillig hardere konkurranse for P4, uansett hvem som får tilslaget på den konsesjonen. P4 har fått en konsesjonsavgift på 160 millioner kroner, mens det har vært antydet en P5-avgift på "bare" 90 millioner kroner. Dette er ikke endelig bestemt, men det vil i tilfelle bli nesten samme dekning for halve prisen.

– Skal vi bygge ut et P5-nett må vi gjøre det best mulig, slik at det kan være konkurransedyktig i forhold til P4. Vi tror vi kan klare å bygge et nett med en befolkningsdekning på mellom 80-85 prosent, sier administrerende direktør Nils-Jørgen Felldal i Norkring til Dagens Næringsliv.

 Søk i radionytt.no


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert!

Info og påmelding

 Tips radionytt.no

Har du et tips til oss?

Post@radionytt.no