RADIONYTT.NO

FORSIDEN  NYHETER   UTENRIKS    LYTTERTALL   INTERNETTRADIO  RADIOLINKER  

banner.gif

Bare en søker til langbølgekonsesjon i Norge

Det er nå bare en søker igjen til konsesjon for private sendinger på langbølge, Northern Star International Broadcasters (NSIB).

 

Det tamilske samordningsutvalget i Norge har trukket sin søknad om langbølge-konsesjon, trolig på grunn av de store økonomiske kostnadene som er forbundet med oppstart av en slik radiokanal. Tamilene har i dag en lokalradiostasjon i Oslo , Radio Tamil Murasam, og ønsket å nå ut til tamiler i flere områder i Norge.

 

Dermed er det bare en søker igjen; NSIB og initiativtager Svenn Martinsen har vært drivkraften bak utlysningen av langbølgekonsesjonen på 216 KHz, og de har også tidligere forsøkt å søke om denne frekvensen utenom de vanlige søknadsrundene. Formålet ser ut til å være å spre det kristne budskap via langbølge.

 

Statens medieforvaltning har åpnet for at kommersielleaktører kan slippe til på langbølge, men det ser ikke ut til at det har vært interesse for dette. En av årsakene til det kan være at senderutstyret alene vil koset rundt 28 millioner kroner.

 

Konsesjonen vil bli gitt for sju år, og konsesjonsinnehaveren vil få mulighet til til å sette opp en 250 KW-sender, antagelig på Bastøy i Vestfold. Konsesjonen blir trolig ikke forlenget, fordi frekvensen er satt av til digitale langbølgesendinger i framtiden.

 

SE OGSÅ:

 

21.07.00 NY RIKSDEKKENDE KONSESJON LYSES UT

 

(c)Radionytt.no - 19.01.01 - oppdatert 10.03.01 - Kyrre Dahl


FORSIDEN  NYHETER   UTENRIKS    LYTTERTALL   INTERNETTRADIO

 

RADIOLINKER   DISKUSJONSFORUM   E-MAIL