RADIONYTT.NO


Trøbbel for "hønnet"

RADIONYTT.NO - Trøbbel for "hønnet Hjalarhornet, populært kalt "hønnet" er i økonomiske problemer, og har innstilt deler av sin virksomhet, men håper å unngå konkurs.

Lokalradioen for Seljord, Kviteseid og Nissedal i Telemark er en av landets mest populære bygderadioer, men sliter nå med sviktende bingo og reklameomsetning. Ledelsen har ikke sett noen annen utvei enn å innstille deler av driften og sendingene i håp om bedre tider.

Redaktør Helge Reinholt håper nå på at Radio Duo skal redde økonomien, Radio Duo har vært en suksess i Røros med en million i overskudd, forteller Reinholt, som håper på den samme suksessen for Hjalarhornet. Dersom dette ikke lykkes kan det se svart ut for "hønnet".

Rammevilkårene for lokalradio er altfor dårlige, mener Reinholt, og peker på at lokalavisene får flere hundre tusen kroner i året i pressestøtte, mens lokalradioene så langt ikke har fått ei krone i pressestøtte. Dette mener han at lokalradioforbundet burde jobbe aktivt med.

Det ser ut til å gå dårlig for bygderadioene for tiden, for bare 11 dager siden meldte Radio Tri, Vinstra at de innstilte sine sendinger på grunn av økonomiske problemer.

10.08.00 RADIO TRI INNSTILLER SINE SENDINGER

(c)Radionytt.no - 21.08.00 - Kyrre Dahl


NYHETER UTENRIKS INTERNETTRADIO RADIOLINKER DISKUSJONSFORUM

FORSIDEN E-MAIL