Annonse

NRK Dagsnytt feirer 90 år med ute-sending

Radionytt.no - 01.07.2024 - Kyrre Dahl

Den første sendingen gikk på lufta tirsdag 1. juli 1934. I dag feirer NRKs nyhetsflaggskip på radio, Dagsnytt, 90 år med direktesendinger fra Oslo sentrum.


Vidar Eidhammer, Jon Branæs og Tone Nordahl i Dagsnytt. Foto: Morten Quist Hommersand / NRK

Det var Toralv Øksnevad som leste den første «Dagsnytt»-bulletinen for 90 år siden. Han blir regnet som grunnleggeren av den moderne nyhetstjenesten i NRK.

Mye har skjedd siden det. Nyhetstilbudet til NRK har utviklet seg i takt med nye medievaner og er i dag flermedialt. Publikum kan få med seg nyheter fra NRK både på TV, radio og nett. Men, Dagsnytt er fremdeles en viktig del av dette tilbudet og i dag fyller programmet 90 år.

– Manuskriptene til de første nyhetsbulletinene er dessverre gått tapt, men sporene fram til Dagsnytt,s 90-årsjubileum er fremdeles ferske, sier Vibeke Fürst Haugen, kringkastingssjef i NRK.

1,3 millioner lytter til NRK Dagsnytt

Dagsnytt leverer siste nytt hver hele time gjennom hele døgnet, alle dagar i året. Midt på natta, klokka 03, har programmet faktisk nesten 50.000 lyttere. Det tilsvarer to ganger kapasiteten på Ullevaal stadion, går det fram av en pressemelding.

Flest lyttere har den ti minutter lange sendingen kl. 07.30. Da er det rundt en halv million mennesker som får med seg sendingen på radio og TV. På hverdager er det over 1,3 millioner som får med seg Dagsnytt på NRKs radiokanaler.

– Dagsnytt» er en vital nittiåring som appellerer bredt i det norske folk. Det er viktigere enn noen gang med redaktørstyrte nyhetsflaggskip som folk kan stole på. Blant disse er Dagsnytt et ankerfeste som døgnet rundt holder det norske folk oppdatert med pålitelig rapportering av det viktigste som skjer hjemme og ute, sier Knut Magnus Berge, nyhetsredaktør i NRK.

Sender direkte fra Oslo sentrum

I anledning jubileet sender Dagsnytt direkte fra musikkpaviljongen i Studenterlunden i Oslo sentrum kl. 11.00, 12.00 og 13.00 i dag, mandag 1. juli.

Programlederne Jon Branæs, Vidar Eidhammer og Tone Nordahl er på plass for å sende nyheter og for å treffe publikum. Folk må gjerne komme innom og ta kontakt. Dagsnytt-gjengen vil gjerne ha tilbakemeldinger om NRK Dagsnytt eller NRKs nyhetstilbud.

  • Flere nyheter om: NRK Radio
  • Følg oss på:  


    Annonse