Annonse

Klaus Sonstad slutter i NRK Radio og TV

Radionytt.no - 14.06.2024 - Kyrre Dahl

Ble kjent gjennom Are og Odin på NRK P3. Nå skal han gjøre noe helt annet.


Klaus Sonstad. Foto: Foto: Martin Johan Eggan/NRK

Klaus Sonstad blir ikke lenger å se på hverken TV eller radio. Han slutter i NRK for å jobbe ved Nye Hjorten Teater i Trondheim. Det avslører Adresseavisen.

- Det er jo rart for en voksen mann å få sommerfugler i magen, men det er jo det som skjer, sier Sonstad til avisa, Han starter i den nye jobben til høsten.

Sonstad er kanskje best kjent som Odin Jensenius i NRK P3-programmet Are og Odin (2002–2005). Sammen med Are Sende Osen vant han Prix Radio 2005, «Årets Radionavn».

Sonstad ledet radioprogrammet Klaus Sonstad Show på NRK P3 fra mars til juni 2006.[1] Fra januar 2021 til januar 2024 var Sonstad programleder for NRKs nye språkprogram Språksnakk som overtok etter Språkteigen på NRK P2.

Han har i det siste også ledet Landsmøtet på NRK og er kjent for en rekke TV-opptredener på diverse kanaler. Han ble faktisk fast ansatt i NRK først i fjor.

- Jeg tenker at til tross for at jeg har hatt det så bra i programposten «Landsmøtet», og takket ja til fast jobb i NRK i november i fjor, så er dette noe jeg ikke kunne si nei til, sier Sonstad og fortsetter:

Denne muligheten er for god. Her får jeg brukt meg selv i hele spekteret fra journalisten og tekstforfatteren til scenemannen og Idémakeren, ja hele greia, sier Sonstad til avisen.

  • Flere nyheter om: NRK Radio
  • Følg oss på:  


    Annonse