Annonse

Samler all lytting på en plattform

13.06.2024 - RADIONYTT.NO - Kyrre Dahl

P4 legger i dag ned nettsidene til samtlige av sine ni radiokanaler. Gruppen samler med det all digital lytting og innhold i den nye lytteplattformen «Lyden av Norge» på nett, apper, i bilen og hjemme.


Rune Hafskjær, digital direktør. Foto: Rune Bendiksen/P4.

Tidligere hadde P4-gruppens ni radiokanaler hver sin unike lytteapp, nettside og nettspiller, men fra i dag er det kun «Lyden av Norge» som gjelder for all digital lytting.

Radioinnholdet er heller ikke lenger tilgjengelig hos den globale distributøren TuneIn, men i hovedsak bare i P4-gruppens eget lytteunivers. Digitaldirektør i P4-gruppen, Rune Hafskjær, sier samtlige endringer er del av en langsiktig strategi for å beholde sterk kontroll og distribusjon av kommersiell radio.

- Arbeidet med å styrke direkteforholdet til lytterne har høy prioritet og krever en kraftfull satsing på egne løsninger. Det har derfor vært viktig for oss å ta initiativ i takt med den teknologiske utviklingen for å styrke kontroll på distribusjon, innovasjon og annonseprodukter med minst mulig påvirkning av de globale teknologi-gigantene, sier han.

Gruppens lytteunivers «Lyden av Norge» er nå direkte tilgjengelig på et stort antall digitale enheter på mobil, nett, hjemmeanlegg som Sonos og apper for biler. Plattformen har flere hundre tusen lyttere ukentlig og passerer i disse dager 260.000 innloggede brukere. Strømmet radio står for om lag 20% av gruppens lyttevolum, resten er kringkastet DAB+.

I hele den globale medieindustrien er kontroll med egen distribusjon og utfordringer med tredjeparters distribusjon og algoritmer en betydelig utfordring.

- Når vi ser utfordringene nettaviser og andre har med trafikk og algoritmer fra Facebook, trusselen om færre henvisninger fra Googles nye AI søkeresultater og fremveksten av teknologi er det avgjørende å beskytte samfunnskritisk infrastruktur som radio med uavhengige, norske direkte-løsninger. Det føles derfor veldig godt å endelig ha samlet alt på att sted, og uten mulighet for påvirkning fra noen andre, avslutter Hafskjær

  • Mer om: P4-gruppen

  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse