Annonse

Ny podkastserie om Skøyen-drapet

Radionytt.no - 28.05.2024 - Kyrre Dahl

IT-direktøren Jean-Christophe ble tiltalt og frifunnet i Skøyen-drapet. Nå snakker han offentlig for første gang, i den nye podkastserien «Under etterforskning» fra TV 2 og Lyder Produksjoner.


18. desember 2008 ble IT-gründer Vegard Bjerck knivdrept i et garasjeanlegg på Skøyen i Oslo. I 2011 ble småbarnsfaren og IT-direktøren Jean-Christophe tiltalt for drapet. Han ble frikjent. Nå snakker han altså for første gang i podkastserien «Under etterforskning».

– Det ble sagt at jeg er frikjent, men ikke at jeg er uskyldig, sier Jean-Christophe. Etter frikjennelsen flyttet han til Frankrike. Han har aldri følt seg renvasket. Kanskje kan det endre seg nå, ifølge en pressemelding fra TV2.

– Vi har et håp at når dere nå setter fokus på saken, så kan vi få inn informasjon som gjør at vi får en oppklaring. Det sier politiadvokat Christian Hatlo. Hatlo er ansvarlig for politiets cold case- gruppe i Oslo. Skøyen-drapet har nå topp prioritet og gjennomgås på nytt i disse dager.

– Jeg så alle tegnene på det som kunne bli et justismord. Det sier Thomas Bye, teatersjef og skuespiller som har viet utallige timer til å sette seg inn i dokumentene knyttet til Skøyendrapet. I forbindelse med forestillingen 0+0=4 har Thomas Bye tidligere fordypet seg i flere av de mest kjente justismordene i Norge. Da Skøyen-drapet var oppe i retten bestemte Thomas seg for å følge rettssaken. – Jeg hadde planer om å reise meg og rope «justismord» hvis Jean-Christophe ble dømt, sier Bye.

Bye deltar i podkasten med inngående kunnskap om detaljene i saken. Programleder og dokumentarist Christian Marstrander har jobbet med saken i over et år og håper at serien bidrar til at politiet får løst saken. – Noen må vite noe der ute. Håpet er at de nå tar kontakt, sier Marstrander. Han har laget 6 episoder av serien «Skøyendrapet» til den nye podcasten «Under etterforskning». Første og andre episode kommer 27. mai.

— Det at vi har fått intervjue Jean-Christophe gir lytteren et unikt innblikk i hvordan det oppleves å bli tiltalt for et drap du selv mener du ikke har gjort. Jean-Christophe, kona Alexia og deres to barn som var 4 og 11 år i 2008 gir oss ny innsikt i hvordan et slikt sjokk kan ødelegge en familie. Selv om Jean-Christophe ble frikjent, var saken langt fra over for ham, sier Marstrander.

Christian Marstrander har 15 års erfaring fra NRK, blant annet som programleder i Ekko på P2. Marstrander og Lyder Produksjoner står også bak podkastserien om Baneheia for TV 2. Dette var en av de første seriene som stilte spørsmål ved om Viggo Kristiansen kunne ha vært utsatt for et justismord.

De to første episodene er allerede ute. Fire nye episoder slippes en gang i uka, hver mandag.

  • Mer om: Diverse - alle saker - Følg oss: på  


    Annonse