Annonse

En radiopatriot har gått bort

Radionytt.no: 21.05.24 - Kyrre Dahl

Jan Pedersen er død, 82 år gammel. En kjent stemme på radioen i Rogaland og han beskrives som en av patriotene innen norsk lokalradio. Mange kjenner ham også som predikant.

Jan Pedersen. Foto: Privat

– Vår gode venn, kollega og programleder i Scansat Radio, Jan Pedersen døde natt til i går. Det opplyser Arnt Gunstead i Scansat.

– Jan Pedersen var et radioikon, som var en av patriotene innen norsk lokalradio. Han har holdt på med dette i en årrekke og helt til det siste, fortsetter Gunstead.

Pedersen har jobbet i en rekke radiokanaler opp igjennom årene, som Siddis Radio, Radio Lanternen, Radio Kos og flere. Jan var også predikant og hadde mange kristne radioprogrammer.

– Han var veldig godt kjent med den tyske musikken og spilte mye av det på Scansat, skriver Gunstead i et minneord, som avsluttes slik:

– Den siste tiden var vi heldige å ha han hos oss her i Scansat. Tapet av en god kollega er stort og vi er alle i sorg. Våre tanker går til hans flotte kone Olga, og resten av familien. Vi alle i Scansat kondolerer.

På wikipedia blir Jan Pedersen blant annet beskrevet slik:

– I samarbeid med Rolf Pedersen startet han sendinger på Siddis radio fra 1982. Jan Pedersen så på NRKs kringkastingsmonopol som et angrep på folks religion- og trosfrihet. Man kan trygt si at piratsendingene med programmet «Vekkeropet Maranata» i Siddis radio var noe helt annet enn andakten i NRK.

I 1988 startet Jan Pedersen lokalradiokanalen Radio Kos i Stavange, som ble en populær radiokanal. Pedersen var blant annet programleder for programmet Gjemt men ikke glemt hvor han spilte plater som ikke lenger ble spilt på NRK.

Jan Pedersen ble frelst på et Maran Ata-møte i Drammen på midten av 1960-tallet og slo seg så sammen med Aage Samuelsen. Da Samuelsen brøt med Maran Ata og startet «Vekkeropet Maran Ata», fulgte Jan Pedersen ham. Han ble av andre betegnet som Samuelsens høyre hånd.

Først publisert på: lokalradio.no

  • Mer om: Lokalradio

  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse