Annonse

Emma Steinbakken mest spilt på radio

Radionytt.no - 07.05.2024 - Kyrre Dahl

Emma Steinbakken dyttet Kygo ned fra tronen som den mest spilte norske artist på radio i fjor, en posisjon han har holdt de siste 8 årene.


Kygo. >Foto: Wikipedia/The Come Up Show

Det er låter som Jeg glemmer deg aldri, Used To Love You og ikke minst cover-versjonen av Bjørn Eidsvaags Floden fra TV2-programmet Hver Gang Vi Møtes, som løfter Emma Steinbakken til toppen av listen. Det skriver Gramo i en pressemelding.

Ifølge den årlige statistikken over radiospilling, som utgis av Gramo ble Floden alene spilt 3832 ganger på radio i løpet av 2023, med en samlet spilletid på over 218 timer. Floden sikret også Steinbakken Spellemannsprisen for Årets låt nå i april.

- Wow, det var da voldsomt! Emma hadde jo et fantastisk år i 2023 med Hver Gang Vi Møtes, sitt første album samt en EP, som alle gikk bra på radio. Så man forventet jo at hun kom til å ligge høyt, men helt øverst som norsk hovedartist foran store artister med enorme kataloger, det er spinnvilt!, sier Guttorm Raa i Steinbakkens management Be Nice.

Steinbakken hadde 30 innspillinger i rotasjon på norsk radio i året som gikk. Av disse er 5 på listen over de 100 mest spilte låtene i 2023. Samlet sett fikk låtene hennes 14.486 avspillinger og over 740 timer spilletid på luften. Det er om lag 9 timer mer enn Kygo, som for første gang på åtte år må gi fra seg topplasseringen.

Kyrre “Kygo” Grøvell-Dahll har likevel ingen grunn til å henge med hodet. Han er fremdeles den nest-mest spilte hovedartisten, og tar man med i beregningen at han er medvirkende på en rekke låter signert andre artister, er han fremdeles den mest spilte norske utøveren. -Kygo har vært og er kjempepopulær blant radio-lytterne. Det har aldri skjedd at en artist har ligget så lenge på toppen av listen. Vi var spente på om han skulle klare det i år igjen, men det var egentlig litt godt å se at det er endringer. Ekstra gøy er det at det er en kvinne som utfordrer, sier kommunikasjonssjef i Gramo, Rita H. Mamelund.

-Kygo har vært og er kjempepopulær blant radio-lytterne. Det har aldri skjedd at en artist har ligget så lenge på toppen av listen. Vi var spente på om han skulle klare det i år igjen, men det var egentlig litt godt å se at det er endringer. Ekstra gøy er det at det er en kvinne som utfordrer, sier kommunikasjonssjef i Gramo, Rita H. Mamelund.

DSer man bort fra nasjonalitet er Steinbakken bare overgått av én internasjonal artist. The Weeknd fikk 13.521 avspillinger av sine låter. Det er færre enn Steinbakken, men han overgår henne likevel i spilletid med en total på 789 timer. Deretter følger Ed Sheran på tredjeplass, nevnte Kygo på fjerde og David Guetta på femte. Elton John og Justin Bieber tar henholdsvis 6 og 10-ende plass, mens de norske artistene Chris Holsten, Alan Walker og Dagny innehar 7, 8 og 9 plass.

Statistikken er basert på rapporter for 2023 registrert i Gramo fram til april 2024, og omfatter all radiospilling av utgitte innspillinger i kanalene til NRK, P4 og Bauer Media. Musikk brukt i lokalradioer, butikker, kaféer, treningssentre og liknende er ikke med i denne statistikken, men er med i fordelingen av Gramo-penger til rettighetshaverne.

  • Mer om: Diverse - alle saker - Følg oss: på  


    Annonse