Annonse

Ny regionredaktør i NRK Region sørøst

Radionytt.no - 26.04.2024 - Kyrre Dahl

Katrine Strøm er ansatt som ny regionredaktør i Region sørøst i NRK.


Foto: Mimsy Møller NRK

Katrine Strøm kommer fra jobben som redaktør og daglig leder i Hamar Arbeiderblad og direktør for nyhetsmedier i eierkonsernet Kilde. Strøm er drammenser og har tidligere vært redaktør i Dagsavisen Fremtiden i Drammen og kulturredaktør i Drammens Tidende.

Hun er i tillegg styremedlem i Mediebedriftene og tidligere styreleder i Fagpublikasjonen Journalisten. Katrine Strøm er journalistutdannet fra Oslo Met og har en master i litteraturvitenskap fra universitet i Oslo.

– Med Katrine Strøm får vi en strategisk meget klartenkt leder med evne til å peke retning. Hun brenner for samfunnsoppdraget og for at NRK skal være viktig for folk i hele landet. Hun kjenner dette geografiske området veldig godt og vil tilføre oss verdifulle impulser utenfra, sier distriktsdirektør Marius Lillelien i NRK.

Katrine Strøm starter i jobben til høsten og vil bruke tiden fram til det til å gjøre seg mer kjent med NRK, går det fram av en pressemelding.

– Dette føles som jobben jeg har forberedt meg til hele yrkeslivet mitt. Jeg gleder meg til å ta fatt på en spennende oppgave i en tid hvor presset er stort på redaktørstyrte medier. Det handler om hvordan vi skal være vesentlige for like mange også i årene som kommer, om hva som er sant, og hvem som får offentlighetens oppmerksomhet, sier Strøm.

– Som den største nyhetsorganisasjonen står NRK sentralt i folks liv, og NRK må levere noe mange bryr seg om. Å følge med på tvers av det ultralokale og det nasjonale tror jeg bare vil bli enda viktigere i tida fremover. Her kan NRK gjøre mye andre ikke får til.

Hun gleder seg til å begynne i NRK, men er også takknemlig for årene hun legger bak seg.

– Jeg har hatt fire fantastiske år i Hamar Arbeiderblad, der dyktige folk vil fortsette den gode utviklingen avisa er inne i. Økonomien er solid og fremtidsutsiktene lysere enn på mange år, sier hun.

NRK Region sørøst består av distriktskontorene NRK Stor-Oslo, NRK Buskerud, NRK Vestfold og Telemark, NRK Østfold og NRK Sørlandet. NRK Region sørøst har også en regional graveredaksjon. Redaktørene for disse redaksjonene er i ledergruppa Katrine Strøm nå skal lede. I tillegg vil hun være en del av Distriktsdivisjonens ledergruppe.

  • Flere nyheter om: NRK Radio
  • Følg oss på:  


    Annonse